13.09.2019 00:18

Transcarpatica, viabil cu Rovana Plumb în Comisia Europeană

*„Este un moment politic extrem de special pentru organizația noastră ca un membru, în acest caz chiar președintele să facă parte din conducerea Comisiei Europene”, a precizat președintele executiv al PSD Dâmbovița, Carmen Holban. *„Că le place unora sau nu le place această Organizație a dat pentru prima dată, și cred că puține organizații ale PSD se pot mândri cu acest lucru, un comisar european”, a declarat vicepreședintele PSD, Alexandru Oprea *„Dacă mă întrebați, pentru Dâmbovița, cred că nominalizarea d-nei Rovana Plumb la Transporturi poate însemna transpunerea în practică a unui proiect care va lega două provincii istorice, Muntenia și Transilvania. Vorbim de acel proiect, Transcarpatica...”, a mai spus Alexandru Oprea.

 

Violeta Stanciu


Conferință de presă într-un nou format la PSD Dâmbovița! Un număr important de primari au participat ieri la conferința de presă a organizației județene a social-democraților. La prezidiu s-au aflat președintele executiv interimar al PSD Dâmbovița - deputatul Carmen Holban, vicepreședintele PSD Dâmbovița și președintele CJD - Alexandru Oprea, iar spre final a avut o intervenție și vicepreședintele PSD Andrei Plumb. Subiectul principal abordat de Carmen Holban a fost nominalizarea președintelui PSD Dâmbovița, Rovana Plumb, în funcția de comisar european pe portofoliul Transporturilor, acesta fiind considerat un moment politic foarte special pentru organizația județeană a PSD. „Știu că în ultima perioadă au curs informații contradictorii cu privire la nominalizarea comisarului european din partea României. Iată că acum suntem în fața unei certitudini, nominalizarea președintelui PSD Dâmbovița, Rovana Plumb ca și comisar european pe portofoliul Transporturilor. Vă mărturisesc că este un moment politic extrem de special pentru organizația noastră ca un membru, în acest caz chiar președintele, să facă parte din conducerea Comisiei Europene. Am primit vestea nominalizării cu multă bucurie. Sunt convinsă că d-na Rovana Plumb are experiența și competențele necesare acestei funcții. De aceea a primit sprijinul Guvernului României, dar și a colegilor din CEX pentru această nominalizare”, a declarat deputatul Carmen Holban, președinte executiv interimar al PSD Dâmbovița.

„Să facem legătura de la Moroeni la Moeciu și să mergem cu finanțare directă de la Bruxelles”

La rândul său, președintele CJD, Alexandru Oprea, totodată vicepreședinte PSD Dâmbovița, a ținut să prezinte câteva considerații pe acest subiect. „Că le place unora sau nu le place, această Organizație a dat pentru prima dată, și cred că puține organizații ale PSD se pot mândri cu acest lucru, un comisar european. Este onorant pentru organizația noastră că acel comisar, acea propunere de comisar european, pentru că după ce va fi validat în comisii va fi pe deplin comisar european, este președintele Organizației PSD Dâmbovița. Dacă mă întrebați, pentru Dâmbovița, cred că nominalizarea d-nei Rovana Plumb la Transporturi poate însemna transpunerea în practică a unui proiect care va lega două provincii istorice, Muntenia și Transilvania. Vorbim de acel proiect, Transcarpatica, pe care îl avem și pe care va trebui să-l punem în operă și voi face tot ce este posibil pentru acest lucru, să facem legătura de la Moroeni la Moeciu și să mergem cu finanțare directă de la Bruxelles. Poziția d-nei Rovana Plumb la Transporturi va însemna un plus pentru România, pentru că toată lumea conștientizează că România are o problemă în ceea ce privește infrastructura de transport și nu mă refer numai la autostrăzi, mă refer la infrastructura portuară, la infrastructura de cale ferată și la infrastructura aeriană. Cred că trebuie să vedem ce avem de câștigat și ce avem de promovat în această perioadă de 5 ani în care d-na ministru Rovana Plumb va gestiona acest portofoliu onorant”, a precizat Alexandru Oprea.