11.07.2018 00:25

Trafic blocat de inundații

Trafic blocat de inundații
Galerie foto

❚ Adevărate scene de coșmar s-au petrecut în zona podului din apropierea cartierului Romlux, unde circulația a fost ieri îngreunată aproape toată ziua ❚ Apa strânsă sub pasaj a blocat circulația rutieră, șoferii fiind nevoiți să găsească alte rute de intrare în Târgoviște ❚ În ciuda intervențiilor echipelor din cadrul Primăriei Târgoviște, zona rămâne în continuare una cu probleme

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Ploile abundente de ieri au pus la grea încercare nervii șoferilor care s-au „aventurat” ieri pe străzile municipiului Târgoviște, și-așa sufocate de traficul rutier. Totuși, adevăratele scene de coșmar s-au petrecut în zona podului din apropierea cartierului Romlux, unde circulația a fost ieri îngreunată aproape toată ziua. Canalizarea din zonă nu a mai putut face față volumului mare de apă, iar aceasta s-a revărsat sub pod, blocând de-a dreptul traficul rutier la această intrare în municipiul reședință de județ. Șoseaua este una intens circulată, iar șoferii au fost nevoiți să facă drum întors și să intre în Târgoviște pe segmentul de centură, prin punctul de intersecție cu Șoseaua Găești, în zona Combinatului de Oțeluri Speciale. Puțini au fost cei care au îndrăznit să se aventureze prin apa de sub podul de la Romlux, care s-a păstrat la cote destul de mari în prima jumătate a zilei de ieri și pe care o puteau traversa doar șoferii care conduceau mașini ceva mai mari. În ciuda intervenției unei echipe din cadrul Primăriei Târgoviște, zona rămâne în continuare una cu probleme. Atunci când precipitațiile sunt abundente, canalizarea nu mai reușește să prea întreagă apă, iar șoferii sunt primii afectați.

„Aici tot timpul sunt probleme”

● Se circulă destul de greu. Doar mașinile mai înalte pot trece. Nu mă risc să trec. Poate intră apa la alternator, la motor și risc să rămân în apă. O să ocolesc pe centură. ● Aici tot timpul sunt probleme. Am crezut că odată cu modernizarea infrastructurii s-a rezolvat această problemă, dar se pare că nu. ● Văd că se intervine, este și un echipaj de la Poliția locală care încearcă să fluidizeze circulația, dar e greu. A fost o perioadă destul de multă de timp în care circulația a fost oprită. Acum s-a mai scurs apa și s-a reluat, dat nu pentru toate mașinile. Ca la noi, la nimeni!