29.07.2015 00:13

Tractor pentru lucrări la Raciu

Tractor pentru lucrări la Raciu
Galerie foto

❚ Investiția s-a făcut la propunerea cetățenilor, în această perioadă fiind necesară pentru lucrările de întreținere a terenurilor agricole ❚ Administrația locală speră ca până în iarnă să poată achiziționa echipamentele necesare pentru ca utilajul să fie folosit și la deszăpezire

VIRGIL VOINESCU


Autoritățile locale din comuna Raciu au achiziționat recent un tractor pentru activitățile cu specific agricol. Primarul localității, Vasile Grădinaru, ne-a declarat că achiziția a vizat cu precădere lucrările ce trebuie executate pe parcursul verii pe islazul sătesc.

„Este necesar acest utilaj agricol (tractor și tocătoare) pentru întreținerea islazurilor comunale. Lucrările de întreținere constau în toaletare, cosire, operațiuni realizate periodic în funcție de stadiul vegetației de pe islaz. Tractorul s-a achiziționat în cadrul unui program al administrației publice de la Raciu. Este vorba despre o investiție cu finanțare de la bugetul local pe baza unei propuneri cetățenești însușite de administrația locală”, ne-a explicat edilul de la Raciu, Vasile Grădinaru.

Investițiile în acest domeniu nu se termină aici. Într-o etapă viitoare urmează să se achiziționeze echipamente care să permită folosirea acestuia și în perioada de iarnă.

„În plus, intenționăm ca utilajul să fie echipat cu piese care să-i permită funcționarea și pe timp de iarnă. Pentru aceasta, însă, avem nevoie de fonduri bugetare, care la acest moment ne lipsesc”, a adăugat Vasile Grădinaru.