22.09.2022 00:09

Toni Petrea a preluat Chindia

Toni Petrea a preluat Chindia
Galerie foto

* Acesta îl va avea ca secund pe Cristinel Țermure, un nume important din generația „Micului Ajax” a anilor 90

 

Zilnic, sunt zeci de fani ai Chindiei care îmi solicită noutăți despre echipă. Nu am prea multe, pentru că nu sunt prea multe. În plus, ați văzut doar că factorii decidenți evită o dezbatere televizată la Sport Show, emisiunea pe care o moderez. Pe mine nu mă deranjează, sunt obișnuit cu genul acesta de personaje, instruite doar să cheltuiască banii publici, nu să ofere și răspunsuri. Însă pe suporterii îi deranjează, pe oamenii de rând, pe contribuabili.  

Ghergu nu va fi demis!

Haideți să vă spun ce cred eu! În primul rând că președintele Marcel Ghergu nu va fi demis, asta pentru că nu s-a ajuns la o înțelegere cu Dani Coman sau cu altcineva, dar și pentru că se bucură de susținere politică. Și nu este vorba despre deputatul PSD, Radu Popa, așa cum s-a vehiculat, de vreme ce omul a spus-o public că îl consideră pe Ghergu principalul vinovat pentru prăbușirea Chindiei. Și e greu de combătut! El a gestionat transferurile, clauzele de eliberare, numirea lui Mihalcea. L-am apreciat pe Marcel până la un punct, a avut și reușite la Chindia, însă în ultima perioadă a eșuat. Iar presiunea publică este așa de mare, încât nici măcar demisia antrenorului nu i-a liniștit pe fani. Cei mai mulți nu-l mai vor pe Ghergu președinte. Însă nu ei decid,

Petrea și Țermure

Au trecut două zile fără un antrenor principal. S-a negociat. Unii au refuzat, pe alții nu i-au vrut ai noștri, cert e că lista a cuprins nume interesante. Nu s-a luat o decizie, și pentru că s-a solicitat un scurt timp de răgaz. E clar că cei ofertați au solicitat informații, au vrut anumite garanții, au analizat. Până și fanii au fost împărțiți. Unii au înclinat către variante locale, gen Nicu Croitoru și Cristi Țermure, alții au cerut un antrenor cu experiență și cotă, nimeni nu mai vrea experimente, precum Mihalcea. Motiv pentru care nu a fost agreată varianta Lincar, care ar fi veni cu entuziasm, însă nu prea are și alte argumente, ținând cont de situația dată. Cred că până și asociații au avut viziuni ușor diferite. Primarul Cristi Stan a lăsat impresia că preferă o variantă cu rădăcini locale, Corneliu Ștefan pare atras de alternative mai solide profesional. Decizie delicată. Pâă la urmă s-a ajuns la un consens: Anton Petrea și Cristinel Țermure.

Paraschiv e la… tenis!

Cât despre ,,importuri”, eu am înțeles motivele îndepărtării directorului sportiv Ciprian Iugulescu, și nu mai dezvolt subiectul. La început volubil, noul director sportive Sorin Paraschiv a avut o reacție distractivă, atunci când a fost contactat telefonic, pentru a interveni în direct, la Sport Show. ,,Sunt la tenis!”. Boss, în momentele acestea, Chindia ar trebui să fie prioritatea, iar fotbalul activitatea sportivă de bază. Mai bine nu răspundeai.

Practici murdare!

Am citit un material, evident, neasumat, în care Corneliu Ștefan și Cristian Stan sunt făcuți impotenți și mincinoși, pe o așa zisă pagină a suporterilor, intitulată FC Chindia Târgoviște. O pagină controlată de oameni din club, care terfelesc, cu multă ură, imaginea președintelui Consiliului Județean Dâmbovița și pe a primarului Cristian Stan. Evident, singurul care ,,merită respect” este președintele Marcel Ghergu. Ulterior, materialul a fost îndepărtat de pe pagină. Cunosc stilul. Practic, este o amenințare publică la adresa asociaților, dacă îndrăznesc să se atingă de președinte.

Vă doresc inspirație, domnilor!

Sunt conștient că acest material va deranja, dar și că poate avea repercursiuni personale. Însă nu mi-e teamă, nu mi-a fost niciodată, atunci când mi-am asumat un text public. Sincer vă spun, pentru mine nu contează cine vine la Chindia, antrenor sau președinte, important e să scape echipa de retrogradare. Chiar dacă suporterii mi-au solicitat părerea, am evitat să ofer nume. Sunt prea mulți influenceri în peisaj, prea mulți cunoscători ai fenomenului, cei care decid au de unde să obțină păreri avizate. Eu doar îmi văd de treaba mea și încerc să-mi fac meseria cu credință și modestie. Hai, Chindia!

 

 

Costin Mihai