19.09.2014 00:20

Toamna lui Shakespeare la Târgoviște

Toamna lui Shakespeare la Târgoviște
Galerie foto

ANDREI VASILIU


Actorii Teatrului Municipal „Tony Bulandra” din Târgoviște repetă febril în aceste zile pentru a oferi iubitorilor de arte dramatice o pleiadă de surprize în noua stagiune 2014-2015. Aceasta va începe cu o comedie de zile mari, nu mai târziu de 4 octombrie a.c., la Târgoviște: premiera „A 12-a noapte”, după Shakespeare, pusă în scenă de Diane Trevis, o renumită actriță și regizoare din Marea Britanie care a colaborat mult timp cu teatrul „Royal Shakespeare Company”, dedicat în exclusivitate operei marelui dramaturg.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Repetițiile au început la București și apoi s-au mutat în Sala Mare a Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște, unde se va juca și spectacolul „A 12-a noapte”, a cărui distribuție nu o dezvăluim deocamdată, pentru a vă ține în suspans!

Noua stagiune, deschisă de o paradă cu... (Babel) Fast!

Vă mai spunem însă că piesa va fi un spectacol în spectacolul deschiderii noii stagiuni la Teatrul „Tony Bulandra”, care tot pe 4 octombrie a.c. va oferi târgoviștenilor o paradă efervescentă în stilul Babel Fast. Marele Will Shakespeare mai rămâne apoi la Târgoviște și pentru premiera din noiembrie: piesa „Macbeth”, în regia lui Răzvan Mureșan, despre care vom scrie pe larg în edițiile viitoare. Pentru cei care nu mai au răbdare până la reîntâlnirea cu actorii, Teatrul „Tony Bulandra” a pregătit și o piesă teaser în regia Biancăi Stânea, tot în premieră: drama „Closer”, după Patrick Marber, la Sala Studio pe 30 septembrie a.c.


Până la deschiderea stagiunii, Teatrul Municipal „Tony Bulandra” oferă numeroase suprize cu... păpuși: ● „Degețica”, regia Monica Baldea, sâmbătă, ora 11.00; ● „Morcoveață”, regia Mate Viorica, marți și joi de la ora 12:30, ● „Pinocchio”, regia Gabriel Apostol, 27 septembrie, toate trei fiind jucate în sala „Mihai Popescu” de pe Centrul Vechi al Târgoviștei, fiind așteptați toți spectatorii cu suflet de copil, deopotrivă mici și mari!