14.10.2021 00:16

Titu, Crevedia și Văleni intră în carantină zonală

Titu, Crevedia și Văleni intră în carantină zonală
Galerie foto

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a emis hotărâri cu privire la carantinarea zonală a orașului Titu, dar și a comunelor dâmbovițene Crevedia și Vlădeni. Măsura este valabilă de astăzi, 14 octombrie, începând cu ora 18:00, pentru o perioadă de 14 zile, până în data de 28.10.2021. În această perioadă, va fi strict interzisă intrarea și ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

Controalele privind respectarea acestor măsuri vor fi efectuate de Inspectoratul de Jandarmi Județean sau Inspectoratul de Poliție al județului Dâmbovița. Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe propria răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Municipiul Târgoviște intră în scenariul de carantină pentru nopțile de week-end

Municipiul Târgoviște a trecut ieri de indicele de infectare de 6 raportat la mia de locuitori și a intrat în scenariul de carantină de noapte în zilele de week-end. Potrivit Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență Dâmbovița, vinerea, sâmbăta, duminica, în intervalul orar 20:00 – 05:00, vor putea ieși pe stradă doar persoanele care dețin certificatul verde COVID. Acest lucru este valabil pentru persoanele vaccinate și au cel puțin 10 zile de la rapel, dar și pentru persoanele care au trecut prin boală și se regăsesc în intervalul cuprins între zilele 15 și 180.

Ștefan Khalil