29.08.2014 00:20

Tiberiu Cercel și poemele dedicate iubirii

Tiberiu Cercel și poemele dedicate iubirii
Galerie foto

PETRE DRĂGUȚOIU


În volumul „Natura iubirii/ iubirea naturii/ Poeme”, semnat de poetul, eseistul și artistul plastic Tiberiu Cercel, ideea naturii creatoare se întâlnește în forme nemărginite cu arta, în metafore originale care vin din iubire și se întorc la natură, într-o metamorfoză poetică plină de lumină, colorată și atemporală.

Cităm din primul poem cu nuanță ancestrală: „Aripă de vânt, mișcă-te în gând, spune/ mamei mele să ghicească- n stele, de voi fi/ iubit sau voi fi sortit să mă mișc pe loc și/ din astă vină să dau luminii...foc”.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

În „Argument”, Geo Popescu, și el artist plastic, îl intuiește pe Tiberiu Cercel în căutarea perfecțiunii, prin originalitatea unei arte complexe, plină de trăiri, iubire, finețe, sensibilitate și rafinament: „Tot gândindu-mă la flori mi-a trecut/ primăvara, tot gândindu-mă la iubire am/ pierdut tinerețea, tot gândindu-mă la plecare/ am uitat drumul. Drumul însă nu m-a uitat și/ într-o primăvară s-a așezat cuminte sub talpa/ mea, de atunci eu în miez și el în sâmbure,/ locuim în același fruct al dorinței”