06.10.2021 00:18

Testarea contracost a cadrelor medicale care refuză vaccinarea anti-COVID!

Testarea contracost a cadrelor medicale care refuză vaccinarea anti-COVID!
Galerie foto

*„Eu, fiind provaccinare, cred că toată lumea trebuie să se vaccineze, mai ales medicii și asistentele, așa ar fi corect”

*„Dacă ești medic, mi se pare normal să ai încredere, nu să pui la îndoială rezultatele unor cercetări care sunt mult mai avansate decât acum 100 de ani, când s-a făcut primul vaccin”

 

Marea majoritate a medicilor din județul Dâmbovița s-au vaccinat anti-Covid-19! Cel puțin așa susține președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu. Provaccinist convins, acesta spune că toată lumea trebuie să se vaccineze, mai ales medicii și asistentele. Potrivit dr. chirurg Jean Popescu, sunt foarte puțini medici nevaccinați în județ, iar dintre cei vaccinați doi au făcut boala, dar cu forme ușoare.

„La noi, la Chirurgie, au fost doar câteva cazuri care au fost depistate în ultima lună cu Covid -19 și care au fost transferate ulterior la Boli Infecțioase, dar nu știm ce ne așteaptă în viitor. La noi nu este situația chiar așa de tragică, așa cum este prin alte părți, dar vedeți că astăzi (n.n. ieri) am primit un Roalert  și deja sunt foarte multe localități, inclusiv Târgoviștea, care au depășit 3 la 1000 de locuitori. În unitățile medicale nicăieri nu sunt sistate internările de urgență, iar celelalte se pot face în număr limitat, adică să putem să avem posibilitatea să izolăm atunci când apare un caz. Avem două rezerve, pe care le-am avut mereu, iar acolo este un fel de triere a pacienților, până când le vine testul Covid. Adevărul este că, de la o zi la alta, evoluția este imprevizibilă”, a declarat președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu.

În ceea ce privește situația medicilor din județ care nu s-au imunizat, doctorul Jean Popescu susține că  „medicii nu s-au vaccinat toți pentru că o parte dintre ei au făcut boala și au anticorpi, adică și-au verficat anticorpii. Sunt foarte puțini nevaccinați, iar din câte știu eu avem și doi care au făcut boala fiind deja vaccinați, dar cu forme ușoare”. De asemenea, președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița a lăsat să se înțeleagă că ar fi de acord cu testarea contracost a cadrelor medicale care refuză vaccinarea anticoronavirus. ,,Eu, fiind provaccinare, cred că toată lumea trebuie să se vaccineze, mai ales medicii și asistentele, așa ar fi corect. Dacă ești medic mi se pare normal să ai încredere, nu să pui la îndoială rezultatele unor cercetări care sunt mult mai avansate decât acum 100 de ani, când s-a făcut primul vaccin”, a conchis președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu.

 

 

Violeta Stanciu