22.07.2014 00:11

Termenul pentru plata despăgubirilor în zootehnie, prelungit

Termenul pentru plata despăgubirilor în zootehnie, prelungit
Galerie foto

❚ APIA va primi cereri în acest sens până în ultima zi a acestui an ❚ Crescătorii de animale din zonele defavorizate care au făcut asigurări în zootehnie își vor putea recupera între 50% și 70% din valoarea contractului ❚ În ceea ce privește motorina subvenționată în agricultură, fermierii trebuie să depună până la sfârșitul acestei luni cererile de rambursare aferente ajutorului de stat

 

VIOLETA STANCIU


A fost prelungit termenul pentru depunerea cererilor privind plata despăgubirilor în sectorul zootehnic! Pentru asigurați, acest ajutor constă în rambursarea a 50-70% din valoarea contractului. Publicată pe 2 iulie a.c., HG nr. 555 prelungește termenul pentru cei care au făcut asigurări în zootehnie în semestrul I al acestui an.

„Până la acest moment, nu avem nicio cerere depusă. Termenul inițial era 31 iulie a.c., iar acum producătorii care au încheiat o astfel de poliță de asigurare pot solicita ajutor până la 31 decembrie 2014”, a menționat Oana Năstase, purtător de cuvânt al APIA Dâmbovița.

{GOOGLE_AD_BOX1}

31 iulie, termenul limită pentru ajutorul la motorină

În schimb, cererile pentru ajutorul la motorină trebuie depuse până la sfârșitul acestei luni. Și cum timpul rămas este foarte scurt, iar procedura - destul de greoaie, specialiștii APIA Dâmbovița îi sfătuiesc pe fermieri să nu întârzie cu depunerea acestor solicitări.

„Fermierii să nu întârzie cu solicitarea ajutorului pentru motorină, pentru că, pe lângă depunerea documentelor inițiale, pe lângă cererea de finanțare la trimestrul al II-lea, dumnealor trebuie să solicite de la compartimentul unde au depus cererea de plată pe suprafață și anumite documente. Generarea și listarea acestor documente durează destul de mult, pentru că este vorba despre declarația actualizată și completată (ultima formă a declarației de suprafață). Sunt fermieri a căror declarație pe suprafață are și 30-40 de pagini. Și cum toate trebuie printate, se poate bloca aplicația și astfel procedura durează. Termenul pentru depunerea cererii pentru motorină este de 31 iulie 2014”, a completat Oana Năstase.