28.06.2022 00:14

Terenurile agricole, valorificate la maxim

Terenurile agricole, valorificate la maxim
Galerie foto

*La Primăria Niculești sunt înregistrate în momentul de față  6 - 7 asociații agricole de mari dimensiuni care au reușit să arendeze mai toate terenurile agricole de pe raza localității, iar proprietarii primesc, la schimb, bani sau produse agricole

 

Violeta Stanciu


Terenurile agricole se lucrează aproape de 100% în comuna dâmbovițeană Niculești, iar acest lucru se datorează în mare parte comasării pământurilor din zonă! Arenda este metoda la care apelează cei mai mulți proprietari de terenuri agricole, pentru că oamenii de la sate care se ocupau în trecut cu munca la câmp au îmbătrânit, iar tinerii fie muncesc în marile orașe pentru a-și câștiga existența, fie au luat calea străinătății, lăsând localitățile de baștină în grija bătrânilor sleiți de putere.

„Foarte puțini lucrează pământul, poate ce au în curte, ce mai au pe acolo, nu se mai duce omul la sapă, cum era înainte’’, ne-a declarat  primarul comunei Niculești, Dorinel Soare.  La Primăria Niculești sunt înregistrate în momentul de față  6 - 7 asociații agricole de mari dimensiuni care au reușit să arendeze mai toate terenurile agricole de pe raza localității, iar proprietarii primesc, la schimb, bani sau produse agricole. ,,Unele asociații agricole sunt înregistrate la noi, altele sunt în Ilfov, pentru că suntem vecini. Avem vreo 6-7 asociații agricole mari’’, a punctat edilul de la Niculești, Dorinel Soare.

Potrivit acestuia, culturile de bază de la Niculești sunt cele de porumb, grâu, floarea-soarelui, în general cultura mare. Criza alimentară mult anunțată nu ar trebui să fie o problemă pentru județ și țară dacă toate terenurile agricole sunt valorificate... la maximum, așa cum se întâmplă la Niculești. Dacă, în paralel, s-ar acționa și pentru dezvoltarea unei industrii de prelucrare a produselor agricole, lucrurile ar putea fi mult mai benefice din toate punctele de vedere pentru toată lumea, iar câștigurile - pe măsură.