07.11.2022 00:17

Tensiune la Uzina Automecanica Moreni

Tensiune la Uzina Automecanica Moreni
Galerie foto

*„Negociem în condițiile în care Automecanica Moreni este goală de contracte și comenzi. Ei trebuie să fie conștienți că oamenii aceștia nu sunt vinovați de situația de facto, că oamenii aceștia intră pe poarta fabricii ca să-și facă datoria, iar datoria de a asigura contracte și comenzi... este a lor”

 

Nu este deloc liniște și pace la Uzina Automecanica Moreni, pentru că începe negocierea Contractului Colectiv de Muncă! Deși a primit recent vizita unor oaspeți importanți de la București, de la Ministerul Economiei, de la Guvern și  Ministerul Apărării Naționale, fabrica a rămas cu aceleași probleme pe cap, respectiv lipsa de contracte și comenzi. Liderul de sindicat Constantin Bucuroiu nu este mulțumit de cum evoluează lucrurile la societatea morenară și anunță că negocierea Contractului Colectiv de Muncă nu va fi una deloc ușoară.

,,Eu sunt foarte supărat acum pentru că atâtea vorbe se aruncă pe piață și dacă mergem în societăți în momentul de față le vedem goale goale de contracte și comenzi. Același lucru se întâmplă în momentul de față și cu Uzina Automecanica Moreni care trece printr-o perioadă dificilă... și atenție suntem în negociere de contract colectiv de muncă... Negociem în condițiile în care Automecanica Moreni este goală de contracte și comenzi. Ei trebuie să fie conștienți că oamenii aceștia nu sunt vinovați de situația de facto, că oamenii aceștia intră pe poarta fabricii ca să-și facă datoria, iar datoria de a asigura contracte și comenzi... este a lor. Atunci când nu ești în stare să asiguri ceea ce tu trebuie să faci, atunci frate îi plătești pe oameni și îi plătești corespunzător, îi plătești la nivelul la care cere viața de astăzi, nu cu salariile mizere care sunt în momentul de față. Eu am spus-o răspicat, cei care vor să negocieze cu Bucuroiu Contractul Colectiv de Muncă trebuie să-și verifice mai întâi inimile.. să vadă cum stau. Nu am nicio intenție să-mi las oamenii să sufere pentru că nu reușim să ne facem treaba așa cum o spunem de fiecare dată când suntem instalați în funcții”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanca Moreni, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta Stanciu