12.05.2022 00:12

Teatrul de vară din Târgoviște rămâne doar... machetă

Teatrul de vară din Târgoviște rămâne doar... machetă
Galerie foto

„Am mari dubii că se va realiza acest proiect”! Anul trecut, conducerea Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște prezenta o machetă realizată de un grup de arhitecți din București, pentru un proiect ce privește reabilitarea teatrului de vară din Parcul Chindia, care urma să fie transformat în teatru pentru copii și tineret. Recent, Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului Tony Bulandra, a transmis în cadrul unei conferințe de presă că nu mai este la fel de optimist în ceea ce privește realizarea acestui proiect.

Planul a fost făcut înainte de pandemie și de criza economică, iar o astfel de investiție ar necesita sume importante de bani. Reprezentanții Teatrului Tony Bulandra mai spun că locația actualului teatru de vară din Parcul Chindia nu este cea mai potrivită, pentru că, în perioada pandemiei, când au fost organizate câteva piese de teatru acolo, au avut loc anumite incidente create de oamenii care se duceau la restaurantul de lângă. Din acest motiv, sunt în căutare alte soluții.

„După cum știți, teatrul de vară din Parcul Chindia a fost refăcut în pandemie ca să putem juca acolo. Timp de un an de zile am jucat gratuit pentru comunitate. Este foarte dificil de jucat totuși, pentru că în zona respectivă este o terasă și am avut frumoase întâmplări, limba română a fost redescoperită în toate influențele ei slave în materie de înjurături, la actrițele care erau mai mult sau mai puțin dezbrăcate în reprezentanța respectivă. În ceea ce privește proiectul pe care vi l-am prezentat anul trecut sub forma unei machete pe care am realizat-o împreună cu o grupare de arhitecți din București, o puteți vizita oricând... S-au luat niște angajamente, dar acestea erau înainte de pandemie, și înainte de criză. Eu am mari dubii că se va realiza acest proiect”, a declarat directorului Teatrului Tony Bulandra, regizorul Mihai Constantin Ranin.

 

 

Ștefan Khalil