17.10.2014 00:17

Taxă pentru vizitarea Parcului Natural Bucegi

Taxă pentru vizitarea Parcului Natural Bucegi
Galerie foto

❚ Este vorba despre o sumă modică de 5 lei, iar biletul odată cumpărat are valabilitate un an ❚ Rezervația nu va fi îngrădită, iar administratorii contează pe bunul simț al vizitatorilor, rangerii vor patrula prin parc, iar cei găsiți fără bilet vor fi rugați să achite taxa ❚ Banii din bilete vor fi investiți în întreținerea perimetrului și a traseelor, pentru a ecologiza zona și a reface marcajele, în condițiile în care un milion de turiști vizitează anual Parcul

CORVIN DUMITRICĂ, VIRGIL VOINESCU


Începând de ieri, 16 octombrie, intrarea în Parcul Natural Bucegi se va taxa cu 5 lei ce vor fi plătiți de fiecare persoană de peste 15 ani.

Tichetul de intrare va fi valabil un an, așa că turiștii nu vor plăti de fiecare dată când vin pe munte în acest interval de timp. Biletele se vor putea cumpăra de la intrările principale în rezervație, dar și on line sau prin sms.

 

A fost inaugurat și noul centru de informații turistice

Conducerea rezervației susține că banii din bilete vor fi investiți în întreținerea perimetrului și a traseelor, pentru a ecologiza zona și a reface marcajele, în condițiile în care un milion de turiști vizitează anual Parcul.

„Este o sumă modică. Din ea sperăm să putem plăti costurile de salubrizare a rezervației Parcului Natural Bucegi”, ne-a declarat Horia Iuncu, directorul Parcului.

Rezervația nu va fi îngrădită, așa că administratorii contează pe bunul simț al vizitatorilor, rangerii vor patrula prin parc, iar cei găsiți fără bilet vor fi rugați să achite taxa de 5 lei, dar totodată cei care au achiziționat biletul sunt rugați să-l păstreze pentru a-l putea prezenta la verificar.

În Parcul Natural Bucegi a fost inaugurat și noul centru de informații cu privire la traseele tematice și turistice și la patrimoniul natural. Rezervația se întinde pe o suprafață de 32.500 de hectare pe teritoriul județului Dâmbovița.