14.10.2021 00:13

Târnosirea bisericii mănăstirii Pătroaia

Târnosirea bisericii mănăstirii Pătroaia
Galerie foto

*Lucrările de construire, amenajare și înfrumusețare ale sfântului locaș, desfășurate între anii 2008-2021, s-au datorat inițiativei, efortului și străduinței Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, precum și jertfelniciei Preacuvioasei starețe, Stavrofora Inochentia Costache 

 

Duminică, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon va săvârși slujba de târnosire a bisericii Mânăstirii Pătroaia, cu hramul Izvorul Tămăduirii, din satul Pătroaia Deal, comuna Crângurile, județul Dâmbovița.

Lucrările de construire, amenajare și înfrumusețare ale sfântului locaș, desfășurate între anii 2008-2021, s-au datorat inițiativei, efortului și străduinței Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, precum și jertfelniciei Preacuvioasei starețe, Stavrofora Inochentia Costache. Au fost utilizate fonduri de la Arhiepiscopia Târgoviștei, Secretariatul de Stat pentru Culte și Consiliul Județean Dâmbovița, la care s-a adăugat contribuția unor sponsori și binefăcători între care, la loc de cinste, se numără artiștii plastici Vasile Gorduz și Silvia Elena Radu. Biserica este construită în formă de cruce, cu o turlă pe naos și pridvor deschis, fiind pictată în tehnica fresco.

Pentru că este un prilej unic, toți credincioșii, bărbați și femei, se vor putea închina și intra în Sfântul Altar, până seara târziu, conform tradiției noastre liturgice ortodoxe.

Invităm credincioșii să participe la acest eveniment spiritual al Eparhiei noastre, începând cu ora 8.00.

 

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviște