29.05.2014 08:09

Tăriceanu: „Trecerea liberalilor la PPE va duce la dispariția PNL”

Tăriceanu: „Trecerea liberalilor la PPE va duce la dispariția PNL”
Galerie foto

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este de părere că decizia PNL de a trece de la grupul ALDE în cel al Popularilor Europeni va conduce la dispariția Partidului Național Liberal de pe eșichierul politic românesc.

„În spate este această dorință nemăsurată a domnului Antonescu de a ajunge cu orice preț președinte și mișcările pe care le face se înscriu pe această orbită care va duce PNL în brațele președintelui Traian Băsescu, lucru care va duce la dispariția PNL de pe scena politică prin absorbția, înghițirea lui, destructurarea lui. Acesta va fi sfârșitul pe care îl preconizez și la care nu vreau să fiu, în nici un caz, parte. Nu vreau să împărtășesc această soartă a PNL”, a precizat Tăriceanu, ieri, la Parlament.

{GOOGLE_AD_BOX1}

El a ținut să sublinieze faptul că nu se regăsește în decizia luată de PNL de „a abandona liberalismul”, afirmând că schimbările bruște de direcție „aproape că devin o marcă caracteristică pentru PNL”. Totodată, Tăriceanu a explicat că îl surprinde faptul că astfel de decizii au putut fi luate de conducerea interimară a partidului fără consultarea, în prealabil, a membrilor de partid. Președintele Senatului a adăugat că decizia PNL reprezintă, în opinia sa, și o nouă trădare a electoratului liberal.

 

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița