09.02.2018 00:12

Târgurile ilegale de mașini sufocă Târgoviștea

Târgurile ilegale de mașini sufocă Târgoviștea
Galerie foto

❚ „La momentul la care am inițiat un regulament privind vânzarea mașinilor pe domeniul public, am întâlnit o oarecare reticență... în Consiliu Local”, a declarat primarul Cristian Stan ❚ „O să încerc să conving Consiliul Local să clarificăm această problemă și cred că ar fi un semn de normalitate”, a mai semnalat primarul Târgoviștei

 

VIOLETA STANCIU


Pentru că unele parcări importante din municipiul Târgoviște s-au transformat peste noapte în târguri ilegale de mașini, edilul orașului, Cristian Stan, intenționează ca, în cel mai scurt timp, să pună ordine... și în acest sector. Nu de alta, dar parcările, și în special cele din zona centrală, au intrat pe mâna comercianților de mașini second-hand, care au deturnat practic scopul principal al acestor spații care aparțin domeniului public. Un exemplu elocvent este parcarea aflată vis-a-vis de Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”, din centrul istoric al municipiului Târgoviște. Turiștii care vin să viziteze monumentele istorice din zonă se află în imposibilitatea de a-și găsi un loc de parcare, în imediata apropierea a obiectivelor turistice, care sunt destul de numeroase, din cauza samsarilor de mașini la mâna a doua.

„O parcare nu este nici târg de mașini, nici spațiu de tranzacționare a diferitelor lucruri”

„La momentul la care am inițiat un regulament privind vânzarea mașinilor pe domeniul public am întâlnit o oarecare reticență... în Consiliu Local. O să încercăm din nou reglementarea acestei probleme, a posibilității de a se interveni, de către administrația locală, pentru a sancționa proprietarii care utilizează parcările de pe domeniul public într-un alt scop... O parcare nu este nici târg de mașini, nici spațiu de tranzacționare a diferitelor lucruri. O să încerc să conving Consiliul Local să clarificăm această problemă și cred că ar fi un semn de normalitate”, a semnalat primarul Târgoviștei, Cristian Stan.