22.10.2014 00:16

Târguri ilegale în Dâmbovița

Târguri ilegale în Dâmbovița
Galerie foto

❚ Dr. Sandu Tolea, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, a avertizat primarii și consiliile locale din județ să țină sub lupă zonele unde se deschid tot felul de oboare sau târguri neautorizate și nesupravegheate de autoritățile veterinare

VIOLETA STANCIU


Târgurile și oboarele autorizate din județul Dâmbovița au fost închise până pe data de 5 octombrie 2014 din cauza bolii limbii albastre (Bluetongue) care și-a făcut simțită prezența în câteva localități din județ. Însă directorul Direcției Sanitar Veterinare Dâmbovița, dr. Sandu Tolea, atrage atenția asupra faptului că în județ funcționează, ce-i drept ilegal, târguri și oboare neautorizate.

Principalii vinovați de existența acestora din urmă sunt considerați a fi primarii și consiliile locale.

„Târgurile și oboarele au fost închise din cauza bolii limbii albastre până pe data de 5 octombrie. Vorbim despre târgurile și oboarele autorizate, pentru că mai avem și azi în județul nostru târguri și oboare neautorizate. Atrag atenția consiliilor locale și primarilor că trebuie să se implice și acolo unde sunt aceste târguri neautorizate, să înțeleagă că ele trebuie autorizate și supravegheate din punct de vedere sanitar-veterinar”, a menționat dr. Sandu Tolea, directorul DSV Dâmbovița.