19.06.2017 00:20

Târgul Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual, la Târgoviște

Târgul Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual, la Târgoviște
Galerie foto

❚ Pe parcursul a două zile, întreprinderile simulate și firmele de exercițiu active în Centrala Rețelei Firmelor de Exercițiu/Întreprinderilor Simulate din România (ROCT) au simulat desfășurarea de activități cu profil economic, în vederea consolidării educației antreprenoriale

V. S.

 


 

O dată pe an, tinerii studenți și elevi se reunesc la târgul de întreprinderi simulate din municipiul Târgoviște pentru a concura și arăta munca depusă de-a lungul anului. Târgul Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual a fost și anul acesta un eveniment educațional care încurajează studenții și elevii, în egală măsură, să-și lărgească orizonturile în ceea ce privește lumea antreprenorială și mediul de afaceri pe care societatea se bazează. La finele săptămânii trecute, președintele Consiliului Județean Dâmbovița - Alexandru Oprea, și vicepreședintele Claudia Gilia au participat la cea de-a treia ediție a Târgului Tineri Întreprinzători din Mediul Virtual, organizat de Asociația Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual (TIMV). Pe parcursul a două zile, întreprinderile simulate și firmele de exercițiu active în Centrala Rețelei Firmelor de Exercițiu/Întreprinderilor Simulate din România (ROCT) au simulat desfășurarea de activități cu profil economic, în vederea consolidării educației antreprenoriale. Principalele obiective ale târgului au vizat consolidarea abilităților studenților în domeniul tranzacțiilor comerciale, intensificarea relațiilor de colaborare între participanți cu scopul creării unui cadru propice pentru dezvoltarea activității de tranzacționare și promovarea conceptului de întreprinderi simulate/firme de exercițiu atât în rândul studenților, cât și printre reprezentanții locali ai mediului privat. Evenimentul este un bun prilej prin care studenții au ocazia să se reunească, să interacționeze și să tranzacționeze. Târgul s-a derulat pe patru secțiuni: „Cel mai bun catalog”, „Cel mai bun stand”, „Cel mai bun spot publicitar”, „Cea mai bună prezentare PowerPoint”. 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, încurajează derularea unor asemenea activități, pe care le consideră utile și benefice în vederea consolidării unei societăți performante, cu forță de muncă adaptată nevoilor pieței:

„Vă îndemn să credeți în profesia dumneavoastră, vă îndemn să credeți că Universitatea Valahia este în măsură să vă asigure o pregătire care să vă permită să accesați diverse posturi atât în administrația publică, dar și în mediul privat. Vreau să aveți curajul să treceți de la această activitate din mediul virtual, la o activitate practică. După mulți ani în care s-au înregistrat regrese, inclusiv în ceea ce privește economia județului Dâmbovița, suntem în situația fericită în care avem investitori serioși, care au venit în Dâmbovița și care au nevoie de forță de muncă cu un anumit grad de calificare. Cred că în această situație, aveți o șansă extraordinară”, a declarat șeful forului administrativ județean.

În cadrul TIMV, Dâmbovița a fost reprezentată de Universitatea „Valahia” și de Colegiul Economic „Ion Ghica”, având un total de 9 standuri din 16, Consiliul Județean Dâmbovița fiind partener în cadrul acestui proiect. La eveniment au mai participat: Gabriel Croitoru, președintele Asociației Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual, Gelu Rusescu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița, Suzana Ilie, directorul Colegiului Economic din Târgoviște, Gabriela Teodorescu, prorectorul Universității Valahia, Constantin Pehoiu, președintele Senatului Universității „Valahia”.