07.02.2019 00:18

Târgoviște, capitala educației timpurii

Târgoviște, capitala educației timpurii
Galerie foto

❚ Până la finalul anului școlar, diverse personalități vor participa ca Profesor pentru o zi la grădiniță – și vor petrece timp alături de copiii și de părinții lor, susținând sesiuni de citit interactiv, în grădinițe rurale sau urbane sărace ❚ „Ambițiosul program de modernizare susținut de Primăria Târgoviște reprezintă un ascendent și o premisă a creșterii calității educației timpurii”, a declarat prof. Gabriela Istrate, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița

 

D.P.


Parteneriatul istoric și proiectele de durată care s-au derulat între Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Asociația OvidiuRo au permis ca pe 14 ianuarie 2019 municipiul Târgoviște să fie declarat drept capitala educației timpurii, în sensul unui centru care promovează activități consistente și de mare impact social în grădinițe. Foarte importante sunt și condițiile de învățate, cadrul ambiental și resursele oferite de grădinițe. „Din această perspectivă, ambițiosul program de modernizare susținut de Primăria Târgoviște reprezintă un ascendent și o premisă a creșterii calității educației timpurii! Activitățile, concepute ca ateliere de lucru, dezbateri, cercetări aplicate, conferințe, întâlniri de lucru locale dar și training-uri și workshop-uri regionale, sunt axate pe aspectele practice ale educației din grădinițe, nu pe teorii rupte de realitate”, a declarat prof. Gabriela Istrate, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Personalități în programul „Profesor pentru o zi”

Până la finalul anului școlar, diverse personalități vor participa ca Profesor pentru o zi la grădiniță – și vor petrece timp alături de copiii și de părinții lor, susținând sesiuni de citit interactiv, în grădinițe rurale sau urbane sărace. „Ne dorim cu adevărat o schimbare în educație, care să înceapă cu experiențele de învățare la grădiniță ale fiecărui copil - fundație solidă pentru succesul în viață. Succesul acestei schimbări depinde de profesorii pregătiți și motivați, iar pentru asta trebuie să construim o comunitate puternică, a cărei voce să se facă auzită!”, a mai precizat prof. Gabriela Istrate, inspector școlar general adjunct al IȘJ Dâmbovița.