15.09.2022 00:18

Târgoviștea se învârtește după soare

Târgoviștea se învârtește după soare
Galerie foto

*Acest eveniment, realizat în parteneriat cu Primăria Târgoviște, are ca scop promovarea la nivel local și național a sistemelor de energie regenerabilă

 

Ștefan Khalil


 

Eveniment unic în România, ieri, la scuarul Primăriei Târgoviște. În prezența autorităților locale, a fost lansat un produs inovativ SUN TRACING SOLAR SYSTEM – dispozitiv care se învârte după Soare și produce energie verde, promovat în România de GBC GROUP. Acest eveniment, realizat în parteneriat cu Primăria Târgoviște, are ca scop promovarea la nivel local și național a sistemelor de energie regenerabilă.

Energia produsă de sistemul implementat va fi oferită cu titlu gratuit celor care vor dori să-și încarce: bicicleta electrică, laptop-ul, telefonul mobil și alte tipuri de electronice portabile. Este un produs unic în România, dotat cu tehnologie de ultimă generație.

„Pot să vă spun că este un produs unicat în România. Este un sistem fotovoltaic inovativ cu eficiență limitată, de până la 58% mai mare decât panourile fotovoltaice clasice montate static pe diverse acoperișuri sau la sol. Este un sistem dotat cu tehnologie de ultimă generație, care asigură deplasarea acesteia pe durata întregii zile”, a transmis Valentin Pârvu, managerul de proiect.

Totodată, în cadrul acestui eveniment a vorbit și edilul șef al municipiului, Daniel Cristian Stan.

„Ne bucurăm că se face lansare în Târgoviște, într-o perioadă în care tot discutăm despre energii regenerabile, de energie verde, în contextul în care se apropie și iarna, vom vedea cum vor fi facturile. Este vorba despre un produs care oferă posibilitatea încărcării  diferitelor gadget-uri... telefon mobil, tableta, laptopuri, trotineta, bicicleta electrică și așa mai departe. Toate pot fi încărcate în mod gratuit. Sper să fie începutul unei colaborări pe teme diverse, din această gamă. Merge către ideea de smart city, noi avem și câteva proiecte importante complementare pe ceea ce înseamnă zona de smart city, reducerea consumului de energie, cum ar fi proiectul pe care îl avem pe iluminatul public, cel care este acum în faza de recepție, dar și un nou proiect care a fost depus pe AFM, de natură să conducă la scăderea facturii  la iluminatul public cu aproximativ 60%. Avem și proiectul pe transportul public în comun, avem autobuzele hibride, care circulă în acest moment în municipiul Târgoviște. Suntem deschiși unor asemenea inițiative, deopotrivă noi și eficient”, a transmis primarul de la Târgoviște.