21.09.2022 00:19

Târgoviștea, în prefacere urbană

Târgoviștea, în prefacere urbană
Galerie foto

*Odată cu realizarea acestui obiectiv, administrația publică locală mai bifează o reușită pe ceea ce înseamnă dezvoltarea municipiului Târgoviște

 

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că lucrările la noul proiect aflat în derulare în cartierul Mihai Viteazul, în vecinătatea străzii Matei Vlădescu, se apropie de final! Înainte de începerea lucrărilor, zona respectivă, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, se afla într-un continuu proces de degradare, terenul fiind aproape inutilizabil.

Din acest motiv, dar și pentru a oferi o altă culoare zonei, administrația publică locală a demarat un proiect prin care a fost începută construcția unui loc de agrement, cu spațiu de fitness, un mini-teren sintetic de baschet, o suprafață generoasă de spațiu verde (gazon, arbori și flori), dar și mobilier urban. Odată cu realizarea acestui obiectiv, administrația publică locală mai bifează o reușită pe ceea ce înseamnă dezvoltarea municipiului Târgoviște.

Proiectul pentru eficientizarea colectării selective a deșeurilor în municipiul Târgoviște, continuă!

Primarul Daniel Cristian Stan a mai făcut un anunț extrem de important pentru târgovișteni. La finalul săptămânii trecute, a fost depus proiectul cu titlul: „Construirea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor pe raza municipiului Târgoviște, județul Dâmbovița”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C3 – ”Managementul deșeurilor”, investiția I1, ”Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune”,  Subinvestiția I1.b. – ”Construirea de insule ecologice digitalizate”.

Amintim faptul că aceste insule ecologice sunt un ansamblu de containere digitalizate destinate colectării separate a deșeurilor, iar accesul este asigurat pe bază de cartelă electronică. Valoarea investiției este de 5.854.205 lei, iar în baza acesteia vor fi înființate 100 de insule ecologice digitalizate, fiecare insulă va avea în componență cinci containere pentru următoarele fracții: rezidual, plastic și metal, hârtie, sticlă și biodegradabil.

Platformele vor fi protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, modul GSM pentru transmisie date, bază de date privind beneficiarii serviciului. Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem digital, instrument principal de monitorizare și raportare. Sunt colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate precum și persoanele care introduc deșeurile în containere.

 

 

Ștefan Khalil