30.05.2014 08:17

"Târgoviștea, campioană națională la teatru și cultură"


Galerie foto

PETRE DRĂGUȚOIU


 

Ieri, 29 mai a.c., Consiliul Local Municipal Târgoviște a fost convocat în ședință ordinară, pe ordinea de zi fiind 19 proiecte de hotărâre și un raport anual privind starea economică, socială și de mediu a municipiului Târgoviște (pentru anul 2013). Din cei 21 de consilieri municipali, au fost prezenți 17, iar la desfășurarea lucrărilor, alături de președintele de ședință, consilier Diana Diaconu, s-a aflat un timp și primarul Târgoviștei, Gabriel Boriga.

 

Ședința a debutat cu o contestație a consilierului Lucian Enache privind indemnizația sa, acuzându-și colegii de lipsă de receptivitate, sesizare care însă a rămas... în coadă de pește. Mai departe, primarul Gabriel Boriga a amintit succesul echipei feminine de baschet a Târgoviștei, campioană a României pentru a 11-a oară, mulțumind CLM pentru sprijinul acordat și menționând: „Târgoviștea a ocupat locul I în România, s-o facem campioană națională și la teatru, cultură, o capitală culturală europeană și la turism”.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

În curând: „Zona Metropolitană Târgoviște”

Dintre proiectele de hotărâre trecute de votul consilierilor, le amintim pe cele mai importante: transformarea unor funcții publice din cadrul Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat, asocierea municipiului Târgoviște prin CLM cu județul Dâmbovița, prin CJD, și comuna Răzvad, prin Consiliul Local, în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Târgoviște”, aprobarea procesului-verbal al comisiei de vânzare a locuințelor ANL, transmiterea cu titlu gratuit din proprietatea municipiului în proprietatea Parohiei Catedrala Eroilor a terenului aferent Parohiei Buna Vestire, în suprafață de 1564 mp.

 

În sfârșit, va fi restaurat bustul din bronz al poetului Grigore Alexandrescu

Discuții mai aprinse a stârnit proiectul de hotărâre privind stabilirea limitelor mandatului reprezentantului municipiului Târgoviște în AGA la SC Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița. În urma votului secret, au fost selectați: Daniela Popa, Chiru Cristea Cătălin, Ovidiu Brezan, Valeriu Goicea, Constantin Iacob, Alexandru Mariuțan, Adrian Simion.

 

Consilierii locali municipali au mai aprobat restaurarea bustului din bronz al poetului Grigore Alexandrescu, furat de pe soclu, operațiune pentru care Clubul „Rotary” va contribui cu 8000 de lei. Nu s-a votat proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier municipal al lui Mihai Andrei Păunescu.