29.07.2014 00:29

Tabăra Stejarul, la un pas de a fi îngropată

Tabăra Stejarul, la un pas de a fi îngropată
Galerie foto

❚ O alunecare de teren veche de 5 ani s-a reactivat și a distrus deja două clădiri ❚ Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, instituție în subordinea căreia se află tabăra, este îngrijorat: „Un întreg deal, cu pădure cu tot, a pornit la vale și a ajuns la 2 metri de piscină”, a declarat Adrian Țuțuianu ❚ Situația este foarte gravă și dacă ploile vor continua în același ritm, și cei 100.000 lei folosiți pentru recentele renovări la clădiri și piscină se vor duce pe… apa sâmbetei

CORVIN DUMITRICĂ


Tabăra Stejarul din Dâmbovița, una dintre cele mai vechi din județ, este la un pas de a fi înghițită de o alunecare masivă de teren, care înaintează de la an la an. Conducerea Consiliului Județean, în subordinea căruia se află tabăra, spune că alunecarea s-a produs în urmă cu 5 ani. Sâmbătă, însă, ea s-a reactivat și a distrus două clădiri în care se puteau caza elevi.

{GOOGLE_AD_BOX1}

„Nu avem cum să oprim această alunecare”

Autoritățile spun că singura soluție este ca alunecarea să se oprească și apoi să se intervină cu o lucrare de anvergură.

„La Stejarul am reușit să punem la punct, în termenul scurt de când a fost preluată de Carpatmontana, piscina și locația de alimentație publică. Din păcate, avem probleme cu alunecările de teren. Un întreg deal, cu pădure cu tot, a pornit la vale și a ajuns la 2 metri de piscină. Ca urmare a ploilor permanente din ultima perioadă, cele două construcții amplasate vizavi de piscină sunt acoperite deja cu pământ. Nu mai avem cum să recuperăm ceva de acolo. Încercăm să menținem celelalte clădiri în stare de funcționare. Nu avem cum să oprim această alunecare. Urmează să intervenim cu utilaje să degajăm o zonă cât mai mare în jurul piscinei și apoi să vedem care sunt soluțiile pe termen lung”, a precizat Adrian Țuțuianu, președintele CJ Dâmbovița.

În scurt timp, se vor evalua și pagubele

Pământul mai are puțin și intră în piscină. Autoritățile au renovat atât clădirile care îi primeau pe elevi, cât și piscina. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 100.000 de lei.

„Problema este foarte gravă, au fost distruse două clădiri. Dacă vor continua ploile în ritmul acesta, va intra pământul și în piscină, va distruge tot. Nu avem copii cazați în perioada asta în tabără pentru că nu avem condițiile necesare. Încă nu am făcut o evaluare a pagubelor, dar urmează să se facă”, a menționat și administratorul Taberei Stejarul, Alexandru Alexe.

Tabăra este situată în bazinul pomicol Voinești, în pădurea de stejar Mărgineanca.