11.09.2014 00:15

Sute de controale la fermierii dâmbovițeni

Sute de controale la fermierii dâmbovițeni
Galerie foto

❚ Vor fi controlați nu mai puțin de 1833 de fermieri care au solicitat sprijin pe suprafață în acest an ❚ Dacă la controlul clasic lucrurile sunt aproape finalizate, pentru cei 1.825 de fermieri selectați în teledetecție lucrurile nu s-au definitivat încă, pentru că se așteaptă rapoartele interpretării imaginilor preluate prin satelit

VIOLETA STANCIU


Controale pe teren la fermierii care au solicitat sprijin pe suprafață în anul 2014! La nivelul județului Dâmbovița, eșantionul de anul acesta cuprinde 1.833 de cereri: 8 eșantioane pentru controlul clasic, iar 1.825 pentru controlul prin teledetecție.

Dacă la controlul clasic lucrurile sunt aproape finalizate, pentru cei 1.825 de fermieri selectați în teledetecție lucrurile nu s-au definitivat încă. Motivul? Dintre aceștia, aproximativ 600 au controale pentru îndeplinirea condițiilor specifice.

Concret, sunt 63 care au fost verificați pentru îndeplinirea condițiilor de agromediu, 466 pentru ecocondiționalitate, iar 83 pentru ambele condiții. Acestea sunt cerințele specifice, în funcție de schema de sprijin pe care fermierii au aplicat-o.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Fermierii trebuie să respecte și notificările

„Noi, dacă suntem aproape de final cu aceste verificări, de 600 de ferme pentru condiții specifice, nu putem spune că am definitivat eșantionul de teledetecție pentru că așteptăm rapoartele cu rezultatele interpretării imaginilor preluate prin satelit. Rapoartele trebuie să vină între 15 și 20 septembrie de la prestator. După aceea trecem la interpretarea rezultatelor. Acolo unde neconformitățile sunt majore vom recurge din nou la întâlnirile cu fermierii.Vom trimite notificări cu solicitări de clarificare și vom vedea ce se poate face. Vom analiza dacă se pot remedia neconformitățile sau nu. Rog fermierii care vor primi aceste notificări de clarificare să le citească cu atenție pentru că în conținutul lor vor găsi exact ceea ce trebuie să aducă în momentul în care sunt chemați la discuții. Trebuie să vină cu documentele solicitate. Spun acest lucru pentru că sunt fermieri care vin cu plicul nedeschis. Mai avem și astfel de cazuri, deși au trecut opt ani de când se derulează această formă de sprijin. Din 16 octombrie începe plata avansului. Cei cu probleme nu vor putea beneficia de acest avans”, a precizat Oana Năstase, purtătorul de cuvânt al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Dâmbovița.