25.04.2023 00:14

Sute de cazuri de urgență în zilele de Paște

Sute de cazuri de urgență în zilele de Paște
Galerie foto

În perioada sărbătorilor Pascale, Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, a desfășurat program normal, asigurând personal medical calificat pentru acțiunile din teren și cele din cadrul dispeceratului. Potrivit managerului instituției medicale, Mihail Gheorghe, cazurile de urgență din acest an, în zilele de Paște, au fost mai puține decât anul trecut.

În 2023, în prima zi de Paște, au fost 162 de intervenții, în vreme ce, în 2022, tot în prima zi de Paște, au fost 209 de sesizări la 112. Conducerea SAJ Dâmbovița spune că numărul cazurilor de urgență a continuat să se mențină la un nivel ridicat în acest an și după zilele de Paște, acest fapt fiind un efect al consumului în exces de alcool și alimente, mulți pacienți plângându-se de dureri abdominale.

„Anul acesta, putem spune că am avut mai puține cazuri de urgență în zilele de Paște. Sâmbătă, în ajunul Paștelui, am avut 177 de urgențe. Pe 16 am avut 162 de urgențe, în prima zi de Paște, iar lunea, a doua zi de Paște, am avut 202 cazuri, fiind o ușoară creștere. Anul trecut, au fost mai multe urgențe. În sâmbăta de dinainte de Paște, am avut 209 cazuri, în ziua de Paște tot 209, iar în a doua zi 224. Se poate observa o scădere în acest an, ceea ce ar fi un lucru îmbucurător”, a declarat managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe.

 

 

Ștefan Khalil