14.04.2015 00:20

Sute de amenzi pentru ilegalități comerciale

Sute de amenzi pentru ilegalități comerciale
Galerie foto

P. D.

 


 

Aproape 250 de polițiști din Dâmbovița au acționat suplimentar față de dispozitivele curente, în perioada premergătoare sărbătorii Paștelui. La nivelul județului, cele 100 de patrule de siguranță publică, constituite suplimentar, au acționat zilnic, pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale.

Din totalul polițiștilor angrenați în misiuni, 153 au fost de la ordine publică, 43 de la poliția rutieră și 16 de la structurile specializate în investigații criminale. Numai într-o singură zi, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au constatat 7 infracțiuni și au aplicat 222 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 62.276 lei.

Totodată, pentru abaterile de la regulile de circulație, polițiștii rutieri au reținut 5 permise de conducere. În perioada 7 - 9 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii comerțului ilegal cu produse tradiționale de Paște. Agenții au acționat în piețe, depozite și fabrici și au verificat documentele de proveniență, modul de înregistrare a operațiunilor comerciale, dar și condițiile de depozitare și vânzare a produselor alimentare.

În urma neregulilor descoperite, polițiștii au aplicat 104 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 49.000 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare de 14.000 lei pentru care agenții economici nu au putut prezenta documente justificative de proveniență.