14.09.2022 00:14

"Supermarketurile din România, pline cu produse din import"


Galerie foto

*„Crescătorii de animale nu prea au nici legislație, nici șanse să-și vândă produsele în rețelele de supermarketuri, singurul loc unde pot să-și vândă produsele îl reprezintă târgurile și oboarele, conform legislației din România”, a declarat, la Târgoviște, președintele Federației Sindicatelor din Agricultură, Florin Istrate

 

Violeta Stanciu


Președintele Federației Sindicatelor din Agricultură, Florin Istrate, aflat recent la Târgoviște, a adus din nou în atenția opiniei publice o problemă mai veche cu care se confruntă micii fermieri, respectiv imposibilitatea desfacerii produselor în supermarketurile din România!

Potrivit acestuia, cei care fac legea în marile magazine din țara noastră sunt străinii, pentru că produsele din import dețin supremația vânzărilor. Referitor la crescătorii de animale autohtoni, Florin Istrate reclamă faptul că legislația românească le este total potrivnică, pentru că, potrivit acesteia, singurul loc unde aceștia pot să-și desfacă produsele sunt târgurile și oboarele.   

„În general, micii fermieri sunt tot timpul într-un echilibru și pot foarte ușor să falimenteze din cauza costurilor mari la energie, la gaze, la viața curentă, îngrășământul a crescut de nu știu câte ori, pesticidele la el. De exemplu, la mere, prețul este tot în jur de 1 leu, preț care este de câțiva ani, chiar de zeci de ani. Supermarketurile din România sunt pline cu produse din import, nici măcar mere nu vedem în supermarketurile din România, Polonia este campioană la merele pe care le vinde în supermarketurile din România. Crescătorii de animale nu prea au nici legislație, nici șanse să-și vândă produsele în rețelele de supermarketuri, singurul loc unde pot să-și vândă produsele îl reprezintă târgurile și oboarele, conform legislației din România. În general, oamenii vor să meargă în supermarketuri să-și aleagă produse de acolo, au posibilitatea asta, nu știu că de regulă calitatea unui produs nu reprezintă doar un aspect foarte frumos, ci multe alte calități trebuie să aibă produsul care de multe ori nu arată așa cum sunt pozele în reviste”, a declarat, la Târgoviște, președintele Federației Sindicatelor din Agricultură, Florin Istrate.