10.08.2020 00:09

Sunteți datori să câștigați barajul cu Mioveni

Sunteți datori să câștigați barajul cu Mioveni
Galerie foto

❚ Directorul sportiv Ciprian Iugulescu și președintele Marcel Ghergu promiteau la conferința de presă susținută în decembrie 2019, că echipa va rămâne în Liga 1. Chindia a terminat pe ultimul loc, dar mai are o șansă. Dacă eșuează și la barajul cu Mioveni, va fi vai și amar, mai ales că adversarul e din Argeș ❚ În condițiile unui baraj cu Mioveni, care nu e vreo sperietoare prin Liga a 2-a, e previzibil că se va evita retrogradarea și e de datoria voastră să depășiți momentul. Ca să fim bine înțeleși, o victorie în baraj ar trebui să fie o formalitate, o normalitate și nu percepută ca o performanță ❚ Trebuie profitat, dar cum rămâne treaba cu ultimul loc în clasament? Pentru asta nu e nimeni responsabil? Pentru banii care s-au cheltuit anapoda, pentru alegerile neinspirate, pentru tranferurile ratate? Ce v-a lipsit? ❚ Ce am văzut? O echipă căzută în cap în play-out, salvată de federație, de coronavirus, de Dinamo, nici nu mai contează. și terminați cu glumele astea, cu prime de obiectiv pentru evitarea retrogradării. V-a pus Dumnezeu mâna în cap!

 

COSTIN MIHAI

 


 

Chindia a susținut aseară, la Ploiești, prima manșă din barajul retrogradare/promovare cu Mioveni, iar oamenii au simțit nevoia să transmită mesaje. Sunt suporteri sufletiști, care țin cu adevărat la echipa asta, chit că au avut parte de multe dezamăgiri la Liga 1. Am și eu un mesaj pentru băieții de la Chindia, adresat în mod direct celor din conducerea clubului, dar și jucătorii ar face bine să citească atent. Directorul sportiv Ciprian Iugulescu și președintele Marcel Ghergu promiteau la conferința de presă susținută în decembrie 2019, că echipa va rămâne în Liga 1. Chindia a terminat pe ultimul loc, dar mai are o șansă. Dacă eșuează și la barajul cu Mioveni, va fi vai și amar, mai ales că adversarul e din Argeș.

Asociații v-au dat bani și putere, voi ați scufundat corabia!

În condițiile unui baraj cu Mioveni, care nu e vreo sperietoare prin Liga a 2-a, e previzibil că se va evita retrogradarea și e de datoria voastră să depășiți momentul. Ca să fim bine înțeleși, o victorie în baraj ar trebui să fie o formalitate, o normalitate și nu percepută ca o performanță. Performanți vă numeam dacă ați fi rezolvat problema retrogradării în timpul campionatului, așa cum au făcut-o grupări cu bugete mai mici și cu serioase probleme interne. Asociații v-au dat bani și putere, numai că voi ați scufundat corabia. Nu aveți nicio scuză dacă ratați un baraj, unde sunteți 80% favoriți. Că tot sunt unii obișnuiți cu jocurile de noroc, e ca la ruletă, doar că aici sunt cele mai mari șanse de câștig din viața voastră. Adică nu prea ar trebui să aveți emoții, toate echipele de primă ligă s-au impus în această fază. Sunteți datori să treceți de baraj, pentru liniștea, bugetul și puterea care v-au fost date de acționari.

Vreți și primă pentru evitarea retrogradării?… Doamne ferește!

Bun, trebuie profitat, dar cum rămâne treaba cu ultimul loc în clasament? Pentru asta nu e nimeni responsabil? Pentru banii care sau cheltuit anapoda, pentru alegerile neinspirate, pentru tranferurile ratate? Ce v-a lipsit? Ce v-a încurcat? Care sunt motivele acestui rateu la Liga 1? Dacă nu ați avut bani, spuneți! Dacă nu vi s-au adus jucătorii solicitați, haide, să vă auzim! Însă, dacă deciziile au fost proaste, aici, unde sunt foarte mulți bani publici și un proiect sportiv cu impact mare, atunci ar cam trebui să răspundeți pentru ele. Banii au venit la timp, liniște ați avut din toate direcțiile, la fel libertate la transferuri și la alegerea antrenorilor. Ce am văzut? O echipă căzută în cap în play-out, salvată de federație, de coronavirus, de Dinamo, nici nu mai contează. și terminați cu glumele astea, cu prime de obiectiv pentru evitarea retrogradării. V-a pus Dumnezeu mâna în cap! Unde ați mai auzit să susțină codașa Ligii 1 un baraj pentru evitarea retrogradării? Câștigați, rezolvați treaba pe care voi ați complicat-o, apoi ieșiți public și spuneți-le oamenilor de ce ați terminat pe ultimul loc în primul eșalon. Mai vreți și primă pentru asta?… Doamne ferește!