27.10.2020 00:16

"Suntem la limita unui dezastru sanitar..."


Galerie foto

❚ „...dar avem un președinte care ne spune că nimic nu contează în afară de organizarea alegerilor parlamentare’’, afirmă deputatul PSD Claudia Gilia ❚ ,,Iohannis își dorește o Românie galbenă condusă numai de liberali și pentru asta am ajuns astăzi cu jumătate de țară în scenariul roșu, cu aproape 5000 de cazuri pe zi, cu peste 800 de persoane la ATI, cu peste 70 de decese /zi în ultima săptămână’’

 

VIOLETA STANCIU


Din cauza faptului că municipiul Târgoviștea intrat în scenariul roșu pentru următoarele două săptămâni, situație generată de numărul mare al infectărilor cu Covid – 19, PSD Dâmbovița a revenit la conferințele de presă online! Deputatul PSD Dâmbovița, Claudia Gilia, care va candida pentru un nou mandat de deputat la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, a prezentat ieri reprezentanților mass media două subiecte de actualitate. Primul se referă la organizarea alegerilor parlamentare peste puțin timp, în plină criză sanitară, când în România se înregistrează o adevărată explozie a numărului de infecții cu noul tip de coronavirus. Claudia Gilia consideră că principalul vinovat de organizarea alegerilor întrun astfel de moment nefavorabil și riscant pentru sănătatea populației este chiar președintele României, Klaus Iohannis și bineânțeles partidul aflat la putere, PNL.

,,Iohannis și ai lui ar face alegeri și mâine pentru că știu că fiecare zi care trece le macină procentele’’

,,Suntem la limita unui dezastru sanitar, dar avem un președinte care ne spune că nimic nu contează în afară de organizarea alegerilor parlamentare. Președintele Klaus Iohannis este din nou în fruntea PNL pe care încearcă să-l împingă în cursa electorală sacrificând astfel sănătatea românilor. Liberalii au visat că vor acapara toată puterea și pentru asta sacrifică educația copiilor, sănătatea tuturor și economia țării. Iohannis își dorește o Românie galbenă condusă numai de liberali și pentru asta am ajuns astăzi cu jumătate de țară în scenariul roșu, cu aproape 5000 de cazuri pe zi, cu peste 800 de persoane la ATI, cu peste 70 de decese /zi în ultima săptămână. În opinia noastră, un președinte adevărat, un președinte de țară ar fi trebuit să dea oamenilor un mesaj de încredere, iar dincolo de acest mesaj de încredere cred că ar fi trebuit să fie inițiatorul unor consultări naționale cu toate forțele politice, cu toți specialiști în vederea găsirii celor mai bune soluții pentru sănătatea românilor. Ce face Iohannis? Se luptă cu opoziția, se luptă cu cetățenii pe care îi consideră de altfel unicii vinovați pentru creșterea infectărilor. Iohannis și ai lui ar face alegeri și mâine pentru că știu că fiecare zi care trece le macină procentele. Vor să facă alegeri folosind pandemia, sperând că vor putea să manipuleze democrația, nu-i interesează nici de legitimitatea redusă a unor alegeri, la care participarea de principiu ar fi una redusă, ci singurul obiectiv al lor este păstrarea puterii. (...) Cred că românii vor vota pe 6 decembrie PSD, pentru că PSD este partidul care are soluții pentru oameni, care totdeauna a fost aproape de oameni, care a dovedit și în trecut că are capacitatea de a guverna pentru binele cetățenilor români, care știe și are proiecte pentru binele românilor. De aceea eu cred că PNL nu-i poate speria pe români și că pe 6 decembrie cei care vor câștiga alegerile vor fi cei din PSD’’, a declarat ieri deputatul PSD Dâmbovița, Claudia Gilia.