25.01.2016 23:19

Succes sindical în învățământ

Succes sindical în învățământ
Galerie foto

❚ Încă de pe finalul anului trecut a fost corectat printr-un ordin de ministru numărul de comisii pe domenii care funcționează în incinta unei școli ❚ Liderul SLÎ Dâmbovița, prof. Emil Poamă, ne-a explicat că acum numărul acestora este limitat la 8, în condițiile în care până anul trecut ajungea și la 30 într-o școală, punând prea multe responsabilități pe dascăli, în unele unități și ei în număr foarte mic

V.V.


Liderul Sindicatului Liber Învățământ (SLÎ) Dâmbovița, prof. Emil Poamă, ne-a declarat că, după lungi negocieri cu reprezentanții Ministerului Educației, sindicatele au reușit să coreleze dimensiunea școlii, din perspectiva numărului de profesori titulari, cu numărul de comisii pe domenii funcționale în școli, cerute de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP).

„La nivelul fiecărei școli, funcționează o serie de comisii pe domenii, amintind aici drept exemplu doar pe aceea a Crucii Roșii, dar sunt și altele, în total undeva în jurul a 30, unele dintre ele fiind impuse de ARACIP. O situație de-a dreptul aberantă, dacă avem în vedere că sunt școli unde totalul cadrelor didactice titulare este undeva în jurul a maximum 10. Și trebuie spus că fiecare profesor trebuia să răspundă de două, trei comisii. Un lucru greu de realizat, dacă avem în vedere că pentru fiecare comisie sunt necesare situații. Și toate acestea trebuie întocmite”, ne-a declarat liderul SLÎ Dâmbovița, prof. Emil Poamă.

Acesta a spus că decizia care stabile ște numărul de comisii pe domenii de maxim opt este semnat încă de anul trecut și se aplică.

„Deja există un ordin de ministru din data de 16 noiembrie 2015, prin care s-a statuat la 8 numărul comisiilor pe domenii funcționale în școli și la acest moment se aplică”, a precizat Emil Poamă.