18.03.2024 00:15

Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița

Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Galerie foto

Ștefan Khalil


 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, Valentin Stancu, a oferit detalii despre recentele dezvoltări legate de programul ERASMUS în județ. Într-o declarație recentă, Valentin Stancu a subliniat că în luna februarie a acestui an a avut loc un nou termen de depunere pentru proiectele ERASMUS, iar rezultatele sunt promițătoare.

„Ce ne bucură în județul Dâmbovița este faptul că, după cum știți, există finanțări atât prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cât și prin ERASMUS, ceea ce înseamnă dotări, finanțări și echipamente în sfera educațională", a declarat Valentin Stancu.

Potrivit informațiilor furnizate, 85 de Unități Administrativ Teritoriale (UAT) dintr-un total de 89 din județ au fost aprobate pentru finanțare în cadrul proiectelor ERASMUS, după depunerea acestora împreună cu Consiliul Județean Dâmbovița, solicitantul proiectului. De asemenea, Valentin Stancu a vorbit și despre impactul proiectelor naționale privind reducerea abandonului școlar, denumit pe scurt PNRAS, care sunt finanțate prin PNRR. În județul Dâmbovița, 60 de unități de învățământ sunt implicate în aceste proiecte. În plus, programul ERASMUS vine ca o activitate complementară, oferind finanțare pentru schimburile de elevi și participarea profesorilor la cursuri de formare în străinătate, cu scopul de a îmbunătăți competențele cadrelor didactice și de a stimula motivația pentru învățare elevilor  dâmbovițeni.

„Un număr  de 67 de unități de învățământ din Dâmbovița sunt acreditate ERASMUS, oferindu-le posibilitatea de a solicita fonduri anual pentru a participa la aceste programe de mobilitate și formare”, a declarat Valentin Stancu, purtător de cuvânt IȘJ Dâmbovița.