28.07.2014 00:07

Succes în "noua eră"

Succes în
Galerie foto

MĂDĂLIN RĂDUCU


 

Stadion „Flacăra”. Spectatori 200. Au marcat: Tâlmaciu (64) / Cherchez (18), Popa (66, 84). Șuturi spre poartă: 3-12. Șuturi pe poartă: 2-6. Cornere: 2-9. Au arbitrat: Marius Chițu – Petruța Iugulescu, Adrian Ionescu. Cartonașe galbene: Durlea (8), M. Plăcintă (81) / Pătru (34), Daia (63), Popa (63). Cartonașe roșii: L. Plăcintă (35) / B. Dinu (35). Flacăra: Păsărică – Mocanu, Bucuroiu, Ad. Pârvu, Dăuș – L. Plăcintă, R. Vișan, Bergheaua, V. Preda, Durlea, Huțușoru. Au mai jucat: Cioroba, Acasandrei, Banu, Palamariu, M. Plăcintă, Moisoiu, A. Negrea, Tronaru, Tâlmaciu. Antrenor: Gabriel Paraschiv. Chindia: Omuț – Pătru, C. Dinu, Ispas, B. Dinu – R. Dobre, Anton, Voinea, Grigore – Cherchez, Roman. Au mai jucat: Cristică – Daia, Popescu, Stoica, Cernea, Ghinea, Blas, Lungu, Parghel, Săndulescu, Popa, Nisipeanu. Antrenor: Nicu Croitoru.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Chindia respiră, Chindia trăiește, Chindia câștigă. Strategia pentru noul sezon a inclus primul amical al lui Nicu Croitoru din postura de „principal” la Moreni, acolo unde Flacăra se hrănește din plin cu aspirații, speranțe și dorința fantastică de muncă presărată de flerul lui Gabi Paraschiv. Într-o sâmbătă caniculară, echipa târgovișteană a plecat la drum cu un prim „11” extrem de interesant, completat și format în preponderență din jucători localnici. Așa se face că banderola i-a revenit decanului de vârstă Dragoș Pătru. La ora startului erau prezenți peste 150 de spectatori, însă tribunele încă se umpleau chiar și după fluierul lui Chițu, care a făcut parte dintr-o brigadă ce a inclus-o și pe șefa sa, Petruța Iugulescu, semn că președintele arbitrilor nu vrea să rateze nici măcar amicalele.

 

Joc direct pe poartă

Cherchez (4) a dat tonul cu prima ocazie irosită: reluare puțin pe lângă dintr-un unghi închis, angajat de Dobre. Totuși, Flacăra a ieșit la joc, nu s-a speriat de numele Chindia, iar Huțușoru (13) a profitat de poziționarea mai slabă a lui C. Dinu, a pătruns bine, însă șutului pe jos, la colțul lung, i s-a opus excelent Omuț. Același Cherchez (18) a rămas destinatarul principalelor pase filtrante, iar de această dată n-a mai ratat ținta. Trebuie făcută mențiunea de rigoare că același Dobre l-a angajat. Voinea (29) nu s-a sfiit să tragă de la marginea careului mare, însă Păsărică a pus pieptul la bătaie, pentru ca un minut mai târziu Ispas să reia cu capul în bara laterală centrarea lui Pătru. Au fost și momente ceva mai tensionate, în urma cărora L. Plăcintă și B. Dinu au fost eliminați. Deși mai erau zece minute până la pauză, cei doi antrenori au preferat să joace în inferioritate numerică, deși protocolul le-ar fi permis substituirea. Roman (45) s-a făcut remarcat și el, când a șutat puțin pe lângă vinclu, în urma unei pase inteligente oferite de Cherchez.

 

I-a rezolvat Popa

În partea a doua, Gabi Paraschiv a introdus rezervele, adică mulți titulari. De partea cealaltă, Nicu Croitoru a mizat pe rezervele adevărate. Și acestea nu s-au mișcat deloc rău. Tâlmaciu (64) a oferit un dram de speranță, când a profitat de lipsa de marcaj pe o respingere la o fază fixă și l-a învins simplu pe Cristică.Totuși, față de sezonul trecut, Chindia a părut mai eficientă în fața porții, dar și capabilă să răspundă bine psihologic. Cea mai concludentă dovadă a oferit-o Popa (66), care a marcat cu capul, după o centrare din corner oferită de Ghinea. Același mijlocaș dreapta a stat la baza unei alte ratări (72), când lobul său nu și-a atins ținta. Ceva mai precis a fost același Popa (84). Atacantul venit de la FCM a săltat mingea peste Păsărică de la 25 de metri lateral dreapta și a închis tabela, dar a deschis noi perspective.