06.10.2021 00:10

Succes, Croitoru!

Succes, Croitoru!
Galerie foto

După despărțirea de Chindia Târgoviște, alături de care a ratat barajul de promovare în Liga 1, la loviturile de departajare, se întâmpla în vara anului 2019, Nicu Croitoru s-a retras pentru o vreme la juniori. Ulterior, a ales să antreneze pe FC Pucioasa, o echipă mediocră de Liga a 3-a, decizie pe care mulți nu au înțeles-o.

A fost un pas calculat al profesorului, care a revenit în circuit seniorilor, chiar dacă la un nivel mai mic, unde și-a putut crește în liniște juniorii de la CSȘ Târgoviște, după o colaborare reciproc avantajează cu Pucioasa. Croitoru a ocupat apoi poziții vizibile mediatic, precum antrenor secund al echipei naționale U20 sau președinte al Comisiei Tehnice din cadrul AJF Dâmbovița, completându-și studiile cu Licența UEFA PRO.

Au apărut și ceva rezultate, semifinale naționale cu juniorii U19 ai CSȘ și podium la Liga a 3-a cu Pucioasa, astfel că și-a reconstruit imaginea de antrenor interesant la nivel național. Pe acest fond a apărut oferta de la Politehnica Timișoara, unul dintre cluburile de tradiție din fotbalul românesc, care activează în prezent în liga secundă. Dacă sezonul trecut s-a calificat în play-off, fără însă a reuși promovarea, Poli ocupă acum o poziție mai modestă (13), în zona inferioară a clasamentului, astfel că misiunea lui Nicu Croitoru e destul de complicată.

Interesat să revină în fenomenul seniorilor la un nivel bun, tehnicianul care a promovat Chindia în Liga a 2-a speră să facă performanță și pe Bega, cu Politehnica Timișoara, echipa suporterilor, care a urcat la acest nivel tocmai din eșalonul 5. Succes, Croitoru! Succes, Poli!

 

 

Cosmin Sava