27.06.2022 00:20

Succes, ANAF!

Succes, ANAF!
Galerie foto

Vorba românului, mai bine mai târziu decât niciodată! Dar nu știu dacă se va face orânduială în ceea ce privește jaful din banul public, în fond din banul contribuabilului. Însă cu toată această îndoială a mea, sunt întru totul de acord cu decizia fermă a șefului ANAF de a trece la „momentul adevărului” și astfel de a se scotoci în pușculițele, chimerele și safe-urile unor cetățeni ai patriei care au acumulat averi nesimțite și, pe deasupra, trag pe sfoară statul românesc, ajuns la ananghie, în ceea ce privește impozitul, făcând astfel pe șmecherii.

Ba, iată, își pitesc purcoaele de bănet în „paradisuri fiscale” de pe aiurea. Și, cum era de așteptat - că așa se întâmplă la români încă de pe vremea fanarioților - au și sărit din papuci pe la televiziuni unii așa-ziși analiști care, vai, acolo, ceea ce vrea să pună în acțiune n-ar fi legal, ci, dimpotrivă, ar fi un atentat la viața privată, bineînțeles, nedemocratic!

Văicăreală de neamuri proaste, pentru că și prin lumea turbulentă, era să zic tulburătoare, dar i-aș fi acordat o condiție de a fi ținând de o stare de emoționalitate grațioasă, deci și prin lumea turbulentă a mass-media mișună destui îmbogățiți pe căi ilicite, mai ales prin șantaj, dedați la o veselă evaziune fiscală iresponsabilă. Desigur, hoților, nu e blândă caracterizarea, tâlharilor mioritici trebuie să le vină cineva de hac, dar în așa fel încât să facă pușcărie din greu, și din munții de lei, dolari, euro recuperați prin sentințe judecătorești să fie recapitalizată România, nu mai zic că vor fi asigurate pe termen lung și pensiile.

Domnule șef de ANAF, dați-i înainte cu curaj și cu toate că „operația scotocire” în averile tâlharilor economico-financiare mioritici va fi, e drept, și complicată, și riscantă și tâlharii vor căuta, pe mână cu unii procurori năimiți, să vi se inventeze niște dosare de urmărire penală - știți, hoții strigă hoții - nu cedați cu orice risc. Românii asta așteaptă!

 

 

George Coandă