03.09.2015 00:18

Sub 20% procent de promovabilitate la Bac-ul de toamnă

VIRGIL VOINESCU


Afișarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat a fost una cu emoții și surprize pentru candidați.

În Dâmbovița, la examenul de bacalaureat sesiunea de toamnă (augustseptembrie), s-au înscris 1.518 candidați, iar dintre aceștia, numai 1.261 au susținut examenul până la final, 257 renunțând pe parcursul derulării probelor. Prof. Mihaela Anton, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dâmbovița, ne-a declarat că, după centralizarea rezultatelor, numai 248 de candidați au fost declarați reușiți, ceea ce reprezintă 19,67%.

„Nu a fost niciun eliminat în această sesiune, nu sunt medii de 10 și nici de 9. Rezultatul este similar cu cel de anul trecut, sesiunea august-septembrie”, ne-a explicat Mihaela Anton.

În 2014, procentul înregistrat înainte de contestații a fost de 19,79%.

După anunțarea rezultatelor, s-au depus 291 de contestații, care vor fi rezolvate în alt județ, iar rezultatele finale se vor comunica azi. Conform statisticii Inspectoratului, în această sesiune de bacalaureat, cel mai mic procent de promovabilitate s-a înregistrat surprinzător, la Colegiul Național „I. Văcărescu”, unde vorbim despre promovabilitate zero.

Dar trebuie specificat că s-au prezentat la examen doar patru candidați care nu au reușit. Procentul cel mai mare - 70% a fost obținut la Colegiul Național „C. Cantacuzino” din Târgoviște.