24.02.2015 00:20

Studenții UVT, premiați la Târgul Național al Întreprinderilor Simulate

Studenții UVT, premiați la Târgul Național al Întreprinderilor Simulate
Galerie foto

❚ Facultatea de Științe Economice a Universității „Valahia” din Târgoviște a participat la eveniment împreună cu Centrul Studențesc de Antreprenoriat și Gestiunea Afacerilor și în parteneriat cu reprezentanți din mediul de afaceri local ❚ Studenții Universității „Valahia” din Târgoviște au profitat din plin de experiența dobândită la primul târg al întreprinderilor simulate din Dâmbovița, desfășurat anul trecut la Parcul Industrial Priboiu

ANDREI VASILIU


În dinamica actuală a pieței muncii, studenții se întreabă dacă informațiile primite în instituțiile de învățământ sunt suficiente astăzi pentru a face față avalanșei de cerințe ale angajatorilor. Universitatea „Valahia” din Târgoviște a înțeles să răspundă acestor preocupări legitime ale studenților prin proiectul inedit al întreprinderilor simulate.

Proiectul a fost bine primit și a avansat cu mult succes, astfel că numeroși studenți ai Facultății de Științe Economice a Universității „Valahia” din Târgoviște, împreună cu Centrul Studențesc de Antreprenoriat și Gestiunea Afacerilor și în parteneriat cu reprezentanți din mediul de afaceri local, au participat la primul Târg Național de Întreprinderi Simulate, care a avut loc la București în data de 20-21 februarie a.c. în cadrul proiectul SIMPRACT.

Firme virtuale dâmbovițene precum I.S. Progetto Casa S.R.L. (având ca sprijin firma-mamă S.C.Regata S.R.L.), I.S.MetalPro S.R.L. (având suport din partea S.C. Nimet S.R.L.) și I.S.Wavy Carton S.R.L. (sprijinită de S.C. Rondocarton S.R.L.) și-au expus realizările, iar studenții-manageri și-au etalat abilitățile și capacitățile antreprenoriale deprinse pe parcursul întregului an.

 

Experiența de la târgul din 2014, de ajutor

pentru studenții Universității „Valahia”

Competiția a cuprins 300 de studenți, dintre cei 7000 implicați în cadrul întregului proiect. Juriul a evaluat rezultatele celor 27 de întreprinderi simulate folosind, ca principale etape de departajare, cataloagele și standurile cu care s-au prezentat IS-urile.

Studenții Universității „Valahia” din Târgoviște au profitat din plin de experiența dobândită la primul târg al întreprinderilor simulate din Dâmbovița, desfășurat anul trecut la Parcul Industrial Priboiu, în prezența ministrului Educației, la inițiativa UVT, astfel încât la sfârșitul competiției au fost felicitați și recompensați cu premii. Dintre firmele virtuale dezvoltate de studenții UVT s-au remarcat I.S. MetalPro S.R.L. și I.S. Wavy Carton S.R.L, primind diplome de excelență pentru cele mai inovatoare produse.

 

Organizatorii, cu gândul la următoarea ediție

Potrivit Agenției de presă Agerpres, primul Târg Național al Întreprinderilor Simulate a fost organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, în parteneriat cu Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, în cadrul proiectului SIMPRACT - Tranziția de la școală la viața activă prin practică și crearea de întreprinderi simulate. Florin Jianu, președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, a apreciat organizarea unor asemenea târguri, fiind o practică binecunoscută și competitivă pentru a-i ajuta pe studenți să deprindă cutumele comerciale și să devină manageri competenți ai propriilor întreprinderi.

Târgul a fost deschis și în week-end la Universitatea Politehnică din București, când s-a desfă șurat și gala de premiere, iar organizatorii deja planifică ediția a doua a târgului.