31.08.2016 00:20

Structură sindicală unică în Industria de Apărare

Structură sindicală unică în Industria de Apărare
Galerie foto

❚ Sindicaliștii dâmbovițeni susțin ideea unificării celor cinci structuri din țară pentru că își doresc coerență în acțiunile pe care le întreprind ❚ „Am ajuns la concluzia că o bună parte, dacă nu chiar majoritatea, dintre revendicările pe care noi le-am susținut în negocierile cu partea guvernamentală, dar și în cadrul acțiunilor de protest care s-au derulat pe parcursul acestor ani nu au putut fi duse la îndeplinire tocmai din cauza lipsei de unitate de vederi”, a declarat Constantin Bucuroiu, liderul Sindicatului „Dreptatea” din SC Automecanica Moreni

VIRGIL VOINESCU

 


 

Marile confederații și federații sindicale din Industria de Apărare națională au semnat un protocol pentru organizarea unei structuri sindicale naționale unice. Potrivit liderului Sindicatului „Dreptatea” din SC Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, secretar pe probleme de apărare și ordine publică în cadrul Federației Sindicale „Solidaritatea Metal” din Cartel Alfa, formarea noii structuri sindicale ar putea fi decisă în cadrul unei reuniuni comune a reprezentanților celor cinci structuri sindicale naționale care va avea loc în perioada 5-6 septembrie, la București.

„Nevoia unui organism sindical unic pe țară a apărut ca necesară după ultimele acțiuni în care nu s-a înregistrat o coerență în susținerea punctelor de vedere. De aceea vrem să realizăm această structură sindicală unitară, pentru a susține mai bine cauza Industriei de Apărare naționale. Am constatat că existența a cinci federații în sistemul Industriei de Apărare este un mare dezavantaj pentru sindicaliști. Am ajuns la concluzia că o bună parte, dacă nu chiar majoritatea, dintre revendicările pe care noi le-am susținut în negocierile cu partea guvernamentală, dar și în cadrul acțiunilor de protest care s-au derulat pe parcursul acestor ani nu au putut fi duse la îndeplinire tocmai din cauza lipsei de unitate de vederi”, ne-a declarat liderul de sindicat, Constantin Bucuroiu.

Acesta a precizat că inițiativa unei noi organizări sindicale a venit de la Federația Sindicală „Unirea” din Blocul Național Sindical , precizând totodată că reuniunea sindicatelor din apărare este programată pentru zilele de 5 și 6 septembrie. „Sunt niște discuții care vor avea loc într-o ședință comună a sindicatelor din industria de apărare din zilele de 5 și 6 septembrie a.c. Va fi o reuniune sindicală decisivă, care fie va conduce la o unificare sindicală în Industria de Apărare, fie va menține situația inițială și scindarea ce va favoriza în continuare partea guvernamentală”, a punctat liderul sindical Constantin Bucuroiu.