14.10.2021 00:15

Stocuri mici de plasmă Covid-19 la Centrul de Transfuzii

Stocuri mici de plasmă Covid-19 la Centrul de Transfuzii
Galerie foto

 *„La cum se anunță că spitalele sunt pline și că sunt bolnavi mulți... nu se cere plasmă Covid, dar se poate să nu existe indicație”

 

De ce nu mai este nevoie de plasma Covid-19 în condițiile în care spitalele sunt pline de bolnavi, unii chiar în stare foarte gravă? Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu, spune că nu mai există cerere de plasmă Covid de ceva timp. Cu toate acestea, Centrul de Transfuzie de la Târgoviște dispune de un mic stoc de plasmă Covid valabilă care poate fi folosită la nevoie.    

,,Plasma Covid se recoltează dacă cineva mai este în situația descrisă de ordin. Recoltarea de plasmă se face numai la persoane care trec prin boală și nu sunt vaccinate. Ideea este că nu a mai fost cerută plasma Covid. Chiar dacă sunt cazuri grave în spital, administrare de plasmă nu știu dacă se mai face. Noi avem un mic stoc de plasmă Covid valabilă, am rămas cu ea și așteptăm... La cum se anunță că spitalele sunt pline și că sunt bolnavi mulți... nu se cere plasmă Covid, dar se poate să nu existe indicație. Ori să fie pacienții în stare nu prea gravă , să fie intubați și să necesite alt tratament...’’, ne-a declarat dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița.

 

Violeta Stanciu