20.06.2022 00:08

Steliști cu renume, la Produlești

Steliști cu renume, la Produlești
Galerie foto

* Nicolae Dică, Rică Neaga, Vali Badea sau Petre Marin, cărora li s-au adăugat Sorin Paraschiv, Sorin Ghionea, Gigel Coman ori Eugen Nae, au încântat asistența, într-un meci spectacol

 

Vestea că la Produlești vor veni jucători de legendă ai clubului Steaua a adunat pe terenul școlii sute de cetățeni. Unii din localitate, alții din împrejurimi, oamenii au ținut să vadă în carne și oase fotbaliști care au îmbrăcat tricoul echipei naționale ori au evoluat în cupele europene. E sărbătoare la Produlești, într-o zi frumoasă de vară, trăită la intensitate de primarul George Georgescu. Conducătorul comunității a ținut mult să-i aducă la Produlești pe Nicolae Dică, Rică Neaga, Vali Badea sau Petre Marin, cărora li s-au adăugat Sorin Paraschiv, Sorin Ghionea, Gigel Coman ori Eugen Nae. Oamenii îl așteptau și pe Bănel Nicoliță, însă o problemă urgentă l-a reținut alături de copii. Relaxați și modești, invitații din fotbalul mare se fac plăcuți imediat de public. Un public cald, curios și nerăbdător să obțină autografe de la vedetele venite la Produlești. MVP este declarat Nicolae Dică, într-o formă fizică de invidiat și cu o poftă nebună de goluri.

Multe VIP-uri și în echipa dâmbovițenilor

E agitație mare în jurul terenului de minifotbal, pregătit în detaliu. Există și un sector VIP, unde publicul stă sub un cort generos. Pe una din laturi sunt înșirate sute de scaune, ocupate cu mult timp înainte de copiii satului. Și pe stradă e arhiplin, aici sunt mai degrabă „specialiștii”, cei care știu cu ce se mânâncă fotbalul mare. Muzica răsună din boxe, să se audă până la Gura Șuții, iar mirosul de mititei perpeliți pe grătar completează un tablou de bună dispoziție. Interesantă este și echipa dâmbovițenilor, cu președintele CJD, Corneliu Ștefan, în rolul de lider. Îi sunt alături mai mulți primari din județ, unii prieteni buni cu mingea, ca Daniel Neamțu (Brănești), Vlăduț Niculae (Aninoasa), Cosmin Stana (Doicești) sau George Georgescu (Produlești). Poarta este apărată de doctorul Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, cu multe intervenții reușite. Nu se mișcă rău nici Ciprian Prisăcaru (președintele AJF Dâmbovița), Florin Bănică (subsecretar de stat), Gabriel Ciprian Stroe (inspector eparhial) sau Claudiu Mănescu (inspector CJD). Pe teren își fac apariția și consilierii județeni Ionuț Lăscaie sau Marian Dinu. Meciul este supervizat de prefectul județului Dâmbovița, doamna Claudia Gilia, și de Laurențiu Niculăescu (ministru secretar de stat).

Retragere de vis pentru „Doacă”

Profitând de distribuția selectă, primarul Georgescu a gândit evenimentul și ca pe un meci de retragere a unuia dintre cei mai longevivi fotbaliști dâmbovițeni, Constantin Ion, fiul al comunei Produlești. Ajuns la 55 de ani, „Doacă” se mișcă la fel de bine ca întotdeauna, evoluând pentru ambele echipe. O retragere de vis, la care și-au adus contribuția foști internaționali, precum Dică, Neaga sau Ghionea. La final se declanșează nebunia autografelor, spre bucuria copiilor prezenți la eveniment. Unul reușit, despre care se va vorbi multă vreme în Produlești.

 

 

 

Costin Mihai