29.01.2015 00:25

Statul român, dat în judecată pentru distrugerea industriei de apărare

Statul român, dat în judecată pentru distrugerea industriei de apărare
Galerie foto

❚ La reuniunea de la Predeal a Comitetului de Coordonare al sindicali știlor s-a decis cu șase voturi din șapte acționarea în instanță a statului român ❚ Acuzațiile privesc ruinarea sistematică a acestei ramuri, în cei 25 de ani care au trecut de la Revoluție ❚ „Este o acțiune de trezire la realitate a oficialilor români, fie cei care au puterea acum, fie cei care vor fi mâine la putere. Este un semnal de alarmă că în România s-a distrus o industrie”, ne-a declarat Constantin Bucuroiu

VIRGIL VOINESCU

 


 

Secretarul pe probleme de securitate și apărare în cadrul Federației Sindicale „Solidaritatea Metal” (Cartel Alfa), dâmbovițeanul Constantin Bucuroiu, ne-a declarat că reuniunea Comitetului de Coordonare al departamentului sindicatelor F.S. „Solidaritatea Metal” Cartel Alfa, de la Predeal, a decis cu șase voturi din șapte, că este oportună o acțiunea de chemare în instanță a statului român, „ca o acțiune de trezire a sa la realitate”. Acuzația sindicaliștilor privește faptul că în cei 25 de ani, din 1989 și până acum, s-a distrus o industrie care putea să aducă foarte mulți bani la bugetul statului și care oferea numeroase locuri de muncă.

„Așa cum spuneam în noiembrie anul trecut (n.n. 2014), ne-am întâlnit în urmă cu puțin timp, în cadrul Comitetului de Coordonare al departamentului sindicatelor din industria de apărare românească a ultimilor 24 de ani, pentru a decide dacă este oportună o chemare în judecată a statului român vizavi de situația actuală în care se află industria aceasta în țară. Decizia a șase din cele șapte sindicate ce compun Comandamentul de Coordonare a fost să dăm drumul (n.n. – unei acțiuni în justiție). Dar așteptăm și un răspuns scris al Sindicatului de la 22 Decembrie Zărnești și vom face această acțiune”, ne-a declarat secretarul sindical, Constantin Bucuroiu.

„În România s-a distrus o industrie”

Acesta a mai spus că acțiunea se vrea un semnal de alarmă tras pentru această industrie.

„Este o acțiune de trezire la realitate a oficialilor români, fie cei care au puterea acum, fie cei care vor fi mâine la putere. Interesează mai puțin! Este un semnal de alarmă că în România s-a distrus o industrie care putea să aducă odată foarte mulți bani la bugetul statului și care crea foarte, foarte multe locuri de muncă”.

De asemenea, liderul sindical a mai spus că industria militară, pe lângă locuri de muncă, poate să ofere și produse permanente, menținând, în același timp, și forța de muncă pregătită în țară.

„Într-o Românie în care oamenii pleacă zi de zi în străinătate să găsească un loc de muncă, cei cu pregătire în sectorul militar puteau să rămână să muncească în țara lor. Eu zic că această industrie este una performantă și când zici industrie militară, zici fără să greșești un brand”, a mai precizat liderul sindical.

Până acum, sindicatul de la Zărnești nu s-a opus deciziei adoptate de cele șase sindicate, dar și-a argumentat abținerea temporară prin faptul că va comunica un punct de vedere final în scris, imediat după consultările din adunarea generală.