12.11.2021 00:13

Statul plătește, companiile din energie încasează!

Statul plătește, companiile din energie încasează!
Galerie foto

*De ce majorează furnizorii prețurile? Pentru că știu că oricum diferența dintre prețul astronomic și prețul corect plafonat... va fi acoperită de stat!

 

Vremuri deosebit de grele pentru români!  Creșterea în lanț a prețurilor la tot ceea ce înseamnă produse alimentare și nealimentare, dar și tarifele crescute la utilități îi va aduce pe mulți dintre cetățenii acestei  țări, și implicit pe mulți dâmbovițeni, în imposibilitatea de a mai putea supraviețui.  Într-o țară neguvernată, în care fiecare face ce vrea,  unii furnizori de gaze naturale continuă să dubleze prețurile de la o lună la alta, asta deși prețurile au fost plafonate la consumatori, respectiv înghețate la un nivel maxim de 37 de bani /kilowatt oră.

De ce majorează furnizorii prețurile? Pentru că știu că oricum diferența dintre prețul astronomic și prețul corect plafonat... va fi acoperită de stat. Practic furnizorii, din punct de vedere legal, nu au nicio limită de creștere a prețurilor, pot majora tarifele cât vor ei de mult pentru că diferența o va achita statul, adică indirect populația care plătește taxe și impozite.

Așa se face că vedem creșteri de prețuri chiar și cu 100%, adică o dublare a tarifelor la gazele naturale. De exemplu unul dintre cei mai mari furnizori de energie livra gaze, în luna octombrie, la un preț de 30 de bani /kilowatt oră, iar acum pentru 1 kilowatt cere 58 de bani. Așadar plafonarea prețurilor este departe de a-și atinge efectul scontat dacă de pe urma acestei măsuri au de câștigat în primul rând companiile din energie.

 

 

Violeta Stanciu