14.10.2017 00:21

Stațiunea de Interes Național Moroeni- Padina- Peștera prinde contur

Stațiunea de Interes Național Moroeni- Padina- Peștera prinde contur
Galerie foto

❚ Documentația depusă pentru stațiunea Moroeni- Padina- Peștera a obținut avizul comisiei iar săptămâna viitoare, o delegație a Ministerului Turismului se va deplasa în teren să verifice conformitatea dintre susținerile prezentate în materialul depus și realitățile de la fața locului

VIOLETA STANCIU


Președintele CJD, Alexandru Oprea a anunțat „cu satisfacție”, la ultima conferință de presă, că un proiect al CJD care a fost depus în data de 24 martie 2017, la Ministerul Dezvoltării Regionale, a trecut de evaluarea tehnică și financiară. Este vorba de proiectul intitulat „Administrație publică eficientă prin sistem de management al calității” care a acumulat 75 de puncte și urmează să intre în etapa de selecție și contractare. De asemenea șeful forului administrativ județean a ținut să amintească și de proiectul de la Curtea Domnească, cu finanțare europeană, care a fost avizat, urmând ca în aceste zile să se semneze și acest proiect deosebit de important pentru dâmbovițeni, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Însă, de departe, cel mai răsunător proiect al CJD, care se pare că a intrat... în linie dreaptă, privește viitoarea Stațiune de Interes Național Moroeni- Padina- Peștera.

„Săptămâna trecută, la Ministerul Turismului, s-a întrunit Comisia de evaluare a documentațiilor depuse pentru avizarea stațiunilor turistice de interes național. Am fost și noi pe ordinea de zi a acestei comisii, în cadrul căreia au fost analizate documentele depuse de CJD pentru atestarea Stațiunii de Interes Național Moroeni- Padina- Peștera. Documentația noastră a obținut avizul comisiei și urmează ca, în perioada 16-18 octombrie, o delegație a Ministerului Turismului să se deplaseze în teren și să verifice conformitatea dintre susținerile prezentate în materialul depus și realitățile de la fața locului. Am convingerea că vom depăși cu bine și această etapă... Următorul pas este avizul favorabil al acestei comisii (n.n. delegații) și includerea acestei recomandări într-un material care va sta la baza susținerii unei hotărâri de Guvern prin care zona Moroeni- Padina- Peștera să fie atestată ca stațiune de interes național. Eu spun că, după mulți ani în care doar am discutat despre acest proiect, actuala administrație județeană a făcut pași concreți... și iată că lucrurile încep să se întâmple”, a concluzionat președintele CJD, Alexandru Oprea.