15.06.2017 00:18

"Start-Up Nation" devine funcțional de astăzi


Galerie foto

❚ Programul devine funcțional și oferă posibilitatea dâmbovițenilor și nu numai, cu idei de afaceri, să-și pornească propria întreprindere mică sau mijlocie, beneficiind de spijin financiar de la stat ❚ Potrivit deputatului PSD de Dâmbovița, Corneliu Ștefan: „Fiecare beneficiar poate primi o sumă nerambursabilă de până la 200.000 de lei. Anul acesta estimăm finanțarea a cel puțin 10.000 de business-uri noi și vom crea cel puțin 10.000 de locuri de muncă noi”

ANA MARIA POPESCU


Astăzi se dă start programului de spijin pentru anteprenorii care înființează firme noi! După ce a fost în prealabil testat în mediul online, Start-Up Nation devine funcțional și oferă posibilitatea dâmbovițenilor și nu numai, cu idei de afaceri, să-și pornească propria înterprindere mică sau mijlocie beneficiind de spijin financiar de la stat. Potrivit deputatului PSD de Dâmbovița, Corneliu Ștefan, programul Start-Up Nation este „mană cerească” în special pentru tinerii care vor să intre în lumea micilor întreprinzători, au idei bune de afaceri, dar au și banii necesari pentru a intra în joc. Pe 15 iunie aplicația va fi funcțională pentru toți potențialii beneficiari Programul este unul extrem de ambițios pe care social democrații și l-au asumat prin programul de guvernare și care încurajează dezvoltarea spiritului anteprenorial pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii și crearea astfel a noi locuri de muncă. Start-Up Nation are un buget anual de peste 480 milioane de euro, poate finanța până la 10.000 de noi afaceri. Nu există o sumă repartizată pentru fiecare județ în parte, de această dată nici nu este uzat principiul „primul venit, primul servit”, ci în cadrul acestui proiect finanțările se acordă în funcție de punctajul primit de proiectul de afacere.

„Joi, 15 iunie, la ora 10:00, va porni oficial aplicația Start-Up Nation. Această aplicație este operațională și a putut fi testată online în aceste zile. Orice potențial beneficiar al acestui program poate astfel să exerseze și să verifice online planul de afaceri în temeiul căruia solicită finanțare prin acest program. Startul oficial se va da pe 15 iunie și este un program pe care noi, Partidul Social Democrat, ni l-am asumat prin programul de guvernare. Start-Up Nation este un program ambițios, program de sprijinire a anteprenorilor care înființează firme noi și inițiază afaceri noi. Fiecare beneficiar poate primi o sumă nerambursabilă de până la 200.000 de lei. Anul acesta prin Programul Start-Up Nation noi estimăm finanțarea a cel puțin 10.000 de business-uri noi și vom crea cel puțin 10.000 de locuri de muncă noi. Start-Up Nation este un program care sprijină dezvoltarea capitalului autohton și care oferă tinerilor posibilitatea să nu mai plece din țară, acum au opțiunea să nu mai plece din România. Este un program asumat prin programul nostru de guvernare, un program care se află în grafic până la data de 1 iulie, pe 15 iunie aplicația va fi funcțională pentru toți potențialii beneficiari”, a explicat parlamentarul dâmbovițean.