08.01.2020 00:25

Start la exproprierea Casei Sindicatelor

Start la exproprierea Casei Sindicatelor
Galerie foto

❚ Autoritățile publice locale sunt dispuse să ofere pe acest imobil 10 - 15 milioane de lei celor care vor face dovada, cu acte, că sunt adevărații proprietari ❚ „În momentul în care va fi gata documentația tehnico economică, în același timp cu aprobarea indicatorilor se va produce și exproprierea, urmând ca cei care vor dovedi că sunt proprietari, noi nu avem această obligație, să ridice banii din contul unde aceștia vor fi virați”, a anunțat primarul Daniel Cristian Stan

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Primăria Municipiului Târgoviște a demarat procedura de expropriere a Casei Sindicatelor, o clădire emblematică a orașului! Din păcate, aceasta nu mai poate fi utilizată de ani buni la adevărata ei valoare, și ne referim în mod special la Sala de Spectacole, din cauza faptului că se află întrun stadiu avansat de degradare. Pentru că nu dispune de un sistem de încălzire adecvat, Casa Sindicatelor din Târgoviște poate fi folosită mai degrabă pe post de... congelator, pe timp de iarnă. Autoritățile publice locale sunt dispuse să ofere pe acest imobil 10 - 15 milioane de lei celor care vor face dovada, cu acte, că sunt adevărații proprietari. „Avem în plină desfășurare procedura de expropriere pentru Casa Sindicatelor. A fost aprobată în Consiliul Local, se lucrează la documentația tehnico economică. În momentul în care va fi gata documentația tehnico economică, în același timp cu aprobarea indicatorilor se va produce și exproprierea, urmând ca cei care vor dovedi că sunt proprietari, noi nu avem această obligație, să ridice banii din contul unde aceștia vor fi virați. Cred că este un moment important pentru orașul nostru la nivel de instituții, de clădiri emblematice, pentru că această Casă a Sindicatelor risca să se dărâme, să se deterioreze și mă bucur că am avut și inspirația și curajul de a lua o asemenea decizie care cred că este unicat în România. Cred că această clădire merită undeva la 10 - 15 milioane de lei, o finanțare chiar și rambursabilă în contextul unui grad de îndatorare de aproximativ 3% pe care municipiul Târgoviște îl are în momentul de față... Asta pentru a anticipa criticile care vor veni din cealaltă zonă de genul „domne, vă împrumutați de nu mai puteți, cu toate că ar trebui să se uite puțin la Guvern, la nivelul împrumuturilor pe care le practică...”, a declarat ieri primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, în cadrul primei conferințe de presă din anul 2020.

Parcare subterană în fața Cinematografului „Independența”

Tot ieri, edilul orașului a vorbit și despre ideea realizării unei parcări subterane în centrul orașului, mai exact în fața Cinematografului „Independența”, obiectiv care urmează să se realizeze în parteneriat cu CJD. „Intenția noastră este ca în parteneriat cu CJD să realizăm o parcare în zona centrală, în fața Cinematografului Independența... O să vedem și în funcție de studiile pe care le vom avea. Intenția mea ar fi să realizăm în principal o parcare subterană acolo care să poată să preia din necesitatea de parcare a zonei centrale a municipiului Târgoviște”, a completat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.