18.05.2015 00:11

Stand pentru măsurarea tensiunii arteriale la Târgoviște

❚ Specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița vor fi la dispoziția dâmbovițenilor și pentru măsurarea glicemiei ❚ Materiale informative vor fi distribuite în centre sociale și cabinete medicale

P.D.


De un deceniu, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale este marcată anual pe data de 17 mai. Pentru acest an vor fi demarate o serie de activități, desfășurate sub sloganul „Cunoașteți-vă valorile presiunii arteriale!”. Scopul acestei campanii este de a promova sensibilizarea publicului privind tensiunea arterială crescută.

Cunoscută și sub denumirea de „ucigașul tăcut”, presiunea arterială ridicată este principalul factor de risc pentru deces. Pentru a promova măsurarea corectă și constantă a tensiunii arteriale, ca modalitate de prevenire și menținere sub control a hipertensiunii, în perioada 17-23 mai, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița va derula campania „Ia atitudine! Apără-ți sănătatea!”.

În acest context, astăzi, 18 mai, începând cu ora 10.00, în Piața Tricolorului din Târgoviște, va fi amplasat un stand de sănătate, unde se vor distribui materiale informative, se va măsura tensiunea arterială și glicemia. De asemenea, vor fi repartizați voluntari pentru distribuirea de materiale informative în centre sociale. Vizate sunt și cabinetele medicale, unde vor fi împărțite diverse pliante cu informații utile despre hipertensiunea arterială.