19.05.2023 00:18

Stadionul „Eugen Popescu” și-a deschis porțile după reabilitare

După patru ani, Chindia Târgoviște a revenit ieri pe stadionul de acasă, Arena „Eugen Popescu”, supusă unui amplu proiect de reabilitare. Primul meci după redeschidere a fost cu FC Voluntari, ieri, de la ora 20:00, fiind și prima partidă de fotbal în nocturnă la Târgoviște. Înaintea acestui important eveniment sportiv, conducerea Primăriei Târgoviște a organizat o întâlnire care a avut loc în sala de conferințe de presă a Stadionului „Eugen Popescu”. În cadrul acesteia, primarul Daniel Cristian Stan a abordat mai multe subiecte legate de jocul de aseară, dar și despre proiectul arenei de lângă Turnul Chindiei.

„Este primul meci la Târgoviște în prima ligă după 24 de ani, nu după patru ani cum spun unii. Condițiile de acum sunt total diferite. Se va face un plan de pază, un plan de trafic. Am avut ședința tehnică marți. Sunt măsuri impuse de organele de ordine”, a declarat primarul municipiului Târgoviște.

Cristian Stan a vorbit și despre situația biletelor vândute pentru meciul cu FC Voluntari, mulți suporteri fiind nemulțumiți că nu au prins loc. „Știu că foarte multă lume a fost deranjată că nu a prins bilete, dar nu avem ce face, acestea sunt condițiile. Invitații s-au dat pentru meciul de inaugurare în procent de sub 1 la sută din capacitatea stadionului. S-au dat pentru Federația Română de Fotbal, care trebuie să fie prezentă, sponsori și așa mai departe. De asemenea, 10 la sută din capacitatea stadionului nu poate fi utilizată pentru că este sectorul tampon pentru oaspeți și de acolo s-au pus în vânzare jumătate din sectorul tampon. Avem aproximativ 400 de locuri în sectorul destinat oaspeților, dar dacă vin doar 10 inși, doar acei 10 inși rămân în cele 400 de locuri. Nu avem ce să facem, acestea sunt regulile”, a mai completat edilul șef.

Nu în ultimul rând, primarul Daniel Cristian Stan a părut optimist la conferința de presă că echipa va evita retrogradarea directă în eșalonul secund al fotbalului românesc, iar gruparea dâmbovițeană va reuși să ajungă la barajul de menținere - promovare, unde va întâlni o formație din Liga 2.

La această conferință de presă a participat și președintele Chindiei Târgoviște, Marcel Ghergu, care a declarat că se așteaptă ca fanii să facă o atmosferă frumoasă la confruntarea din această seară. „Am văzut foarte multe stadioane și pot să spun că sunt doar câteva care ne depășesc. De asemenea, jucătorii așteaptă cu nerăbdare atmosfera de acasă, unii dintre ei nu au avut parte de ea pentru că au venit după ce am promovat în Superligă. S-a văzut dragostea pe care suporterii o au față de echipă când am pus în vânzare biletele și s-au epuizat până seara. S-au vândut peste 7.200 de bilete”, a declarat Marcel Ghergu.

 

 

Ștefan Khalil