12.02.2024 00:13

Sprijinul de la Guvern pentru fermieri

Sprijinul de la Guvern pentru fermieri
Galerie foto

*Fermierii dâmbovițeni din Băleni, Lungulețu și Voinești sunt printre cei mai harnici și recunoscuți legumicultori și pomicultori din România

 

Președintele CJD, Corneliu Ștefan salută măsurile luate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu, referitoare la susținerea agricultorilor români! Totodată, acesta recunoaște că fermierii dâmbovițeni din Băleni, Lungulețu și Voinești sunt printre cei mai harnici și recunoscuți legumicultori și pomicultori din România.

,,Cu multă muncă și pricepere, acești oameni au devenit unii dintre cei mai respectați din țară, legumele și fructele lor fiind renumite pentru gustul inconfundabil. Au demonstrat că agricultura românească poate oferi produse de calitate, însă, pentru acest lucru, au nevoie de sprijin din partea statului. Salut pe această cale măsurile luate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu, amintind doar o parte a acestora: -Programul "Creditul fermierului”, care oferă credite avantajoase, dobândă fixă de doar 1,95%, facilitându-le accesul la resurse financiare necesare pentru dezvoltarea și extinderea afacerilor lor; -Guvernul plătește 50% din facturile pentru energia electrică utilizată la pompele pentru irigațiile agricole; -Anul acesta, subvenția la motorină se va acorda la valoarea maxim posibilă, respectiv 2 lei/litru! Asta înseamnă carburant pentru agricultură mai ieftin cu 25%;  -Totodată, s-a mai hotărât și amânarea ratelor fermierilor aflați în dificultate din cauza secetei. Prin toate aceste măsuri, PSD recunoaște și susține munca agricultorilor români, ajutându-i să treacă peste multe probleme și să-și continue activitatea care, pentru foarte mulți dintre ei, este un mod de viață și principala sursă de venit”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta Stanciu