10.06.2019 00:17

Spitalul Județean va avea două noi secții de chirurgie

Spitalul Județean va avea două noi secții de chirurgie
Galerie foto

*Este vorba despre o secție de neurochirurgie, dar și de chirurgie vasculară la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

*„Avem pentru prima dată, în ultimii trei ani, un concurs în care avem mai mult de trei candidați pe un loc și chiar se bat între ei”, a declarat managerul SJUT, dr. Claudiu Dumitrescu.

*„Eu aștept, anul viitor, chiar și anul acesta, solicitări pentru un angiograf, pentru aparatură pentru neurochirurgie, o sală hibridă de chirurgie cardiovasculară, dotările pentru anatomia patologică... Sunt lucruri de care trebuie să beneficieze toți pacienții”, a precizat, la Târgoviște, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

 

Violeta Stanciu


 

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), dr. Claudiu    Dumitrescu, a confirmat recent și chiar în prezența ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care a vizitat recent județul, că la SJUT urmează să se înființeze două noi secții de chirurgie de înaltă performanță. Este vorba de o secție de neurochirurgie și de una de chirurgie vasculară, ambele cu statut de pionierat în județul Dâmbovița. În cadrul acestora vor lucra medici de la București, pe care conducerea SJUT a reușit să-i convingă să vină la Târgoviște.  

„Da, este adevărat, pentru că am contactat doi medici care vor să vină la Târgoviște. Este vorba de o secție de neurochirurgie și o secție de chirurgie vasculară. Avem pentru prima dată, în ultimii trei ani, un concurs în care avem mai mult de trei candidați pe un loc și chiar se bat între ei. Chiar se reclamă, este un lucru bun, pentru că încep să vină medici la Târgoviște”, a declarat dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, în cadrul unei conferințe de presă.

 

„Noi suntem deficitari la capitolul echipamente și la capitolul comportament față de pacient...”

 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a salutat demersul conducerii SJUT și a declarat că așteaptă solicitarea acestora pentru dotarea celor două secții ale spitalului de la Târgoviște cu aparatura necesară.

„Practic spitalele județene preiau cazurile, din tot județul, care depășesc competența spitalelor mai mici. A avea o secție de neurochirurgie și o secție de chirurgie vasculară, din punctul meu de vedere, nefiind medic, este bazal, așa cum bazal este să existe un angiograf care să poată rezolva problemele cardiace acute care apar, așa cum bazal este să faci tromboliza accidentului vascular, care este pur și simplu o procedură pe care am implementat-o printr-un protocol obligatoriu...  Acestea sunt lucruri normale. Din păcate am început să aplaudăm normalitatea. Este bine, dar este pe undeva rău că ne-au trebuit atât de mulți ani să ajungem la aceste concluzii. Eu aștept, anul viitor, chiar și anul acesta, solicitări pentru un angiograf, pentru aparatură pentru  neurochirurgie, o sală hibridă de chirurgie cardiovasculară, dotările pentru anatomia patologică... Sunt lucruri de care trebuie să beneficieze toți pacienții. Am văzut multe spitale din țară, am avut ocazia să văd spitale din străinătate și vă pot spune că nu există diferențe legate de persoanal, de calitatea personalului medical. Ba aș îndrăzni să spun un lucru interesat, medicii noștri sunt mult mai bine pregătiți. De ce? Pentru că neavând aparatura necesară, să fim serioși, au lucrat ca pe front în anumite perioade. În ultimii ani au început să vină aparate. Ei sunt obișnuiți să citească pacientul, să-l consulte. Lucrurile acestea sunt realități care sunt spuse de cei care vin din străinătate sau de cei care vin și se interesează pentru că vor să vină acasă. Noi suntem deficitari la capitolul echipamente și la capitolul comportament față de pacient”, a declarat, la Târgoviște, ministrul Sănătății Sorina Pintea.