02.11.2023 00:14

Spital la Dărmănești

Spital la Dărmănești
Galerie foto

*Se dorește înființarea unui spital cu secții de recuperare neuromotorie, recuperare balneo-fizio-terapie și îngrijire paleativă

 

A apărut o oportunitate fantastică pentru clădirea fantomă de la ieșirea din comuna Dărmănești care a fost construită inițial cu destinația de școală. Doi investitori din Prahova vor să transforme clădirea  nefolosită într-un spital cu secții de recuperare neuromotorie, recuperare balneo-fizio-terapie și îngrijire paleativă,  obiectiv de pe urma căruia comunitatea locală ar avea numai de câștigat.

„Spital la Dărmănești! În urma analizelor și discuțiilor, clădirea de la ieșirea din Dărmănești poate avea viitor. Scrisoarea de intenție venită din partea directorului general Zanfir Gheorghe, administratorul spitalelor Darius Medical din Plopeni și Patrik Medical din Băicoi, poate prinde viață la Dărmănești. Se dorește înființarea unui spital ce are ca secții recuperare neuromotorie, recuperare balneo-fizio-terapie și îngrijire paleativă”, a transmis edilul Valentin Mihalache pe pagina sa de socializare.

Cei care și-au exprimat acest interes vor să investească în renovarea, recompartimentarea și modernizarea construcției, respectiv  adaptarea ei la energia verde. Beneficiile pentru comunitate  ar consta în crearea a 100 de locuri de muncă, crearea a 120 de spații de cazare și îngrijire pentru servicii medicale  de spitalizare continuă într-o clinică la standarde europene, creșterea venitului la buget prin impozite și taxe, dar și dezvoltarea unui portofoliu de servicii medicale disponibil locuitorilor din comună. Investitorii vor să cumpere clădirea sau să o concesioneze pe 49 de ani.

 

 

Violeta Stanciu