14.10.2021 00:10

Spectacol total la Corb Adventure Days 2021

Spectacol total la Corb Adventure Days 2021
Galerie foto

* Evenimentul a avut și un moment neplăcut, pentru că vineri, în prima zi a etapei, un echipaj care a participat la cursa destinată clasei Standard B a avut un accident

 

Județul nostru, prin comuna  Șotânga, a găzduit etapa a 5-a din Campionatul Național de Off-Road, care s-a întins pe toată perioada weekend-ului trecut. Etapa a purtat denumirea de Corb Adventure Days, aceasta aflându-se la a 8-a ediție, fiind una dintre rundele cu tradiție ale campionatului național. S-a concurat pe parcursul a două zile, iar în cea de-a treia a avut loc festivitatea de premiere. S-a concurat la șase clase:  Standard, Challenge, Open, SSV, Extrem și Hobby.

Au concurat aproape 100 de echipaje

Traseul pentru clasa Standard s-a întins pe 80 km/zi, la fel ca și la clasa Challenge, diferența fiind dată de faptul că prima dintre ele a avut un nivel de dificultate mai ridicat. La clasa Open, concurenții au avut un traseu de aproximativ 60 km/zi, la fel ca și la SSV și Extrem. Clasa Hobby, destinată persoanelor vor să se acomodeze cu rigorile unui concurs înainte de a face pasul către Campionatul Național de Off-Road, a propus un traseu zilnic de 80 km. Sportivii clasei Hobby au avut mai multe probe speciale, stagii de navigare, dar și aplicații practice, fără a puncta însă în Campionatul Național de Off-Road. În schimb, a fost premiat și echipajul care a dat dovadă de team spirit/fair play. Au concurat aproape 100 de echipaje, iar pentru ediția următoare organizatorii au anunțat că va fi extinsă gama de autovehicule.

Incident în prima zi

Evenimentul a avut și un moment neplăcut, pentru că vineri, în prima zi a etapei, un echipaj care a participat la cursa destinată clasei Standard B a avut un accident. Organizatorii au venit cu lămuriri prin intermediul paginii oficiale de Facebook.  „Echipajul cu nr 447 s-a răsturnat, astăzi (n.r vineri), în jurul orelor 14,00, în timpul concursului Corb Adventures Days, în apropierea localității Șotânga, Dâmbovița. Echipajul nr 447, format din pilotul T. P. și copilot B. R., se afla într-o mașinăStandard B, marca ARO și participa la etapa de off-road la categoria Standard B. Este foarte important de menționat faptul că, în momentul răsturnării, cei doi piloți abandonaseră deja cursa la categoria Standard B. În timpul răsturnării, geamul mașinii s-a spart, iar pilotul s-a ales cu fracturi la degete din cauza înclinării laterale. Copilotul nu s-a accidentat. Echipajul SMURD a ajuns în 8 minute la fața locului, iar pilotul, aflat într-o stare stabilă și deplasându-se singur, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital. Pilotul T. P. a primit îngrijiri medicale și se află în afara oricărui pericol”.

 

 

 

Cosmin Sava